U Smolovského rybníka vyprošťují stavební stroj z příkopu - FOTKY

08.01.2024 15:14     08.01.2024 17:39

Na Domažlicku došlo k dopravní nehodě. Z podvalníku nákladního vozu se uvolnil převážený stavební stroj, který následně skončil převrácený mimo komunikaci. 

vyproštění stavebního stroje DOmažlicko_0124_HZSPK (4)
vyproštění stavebního stroje DOmažlicko_0124_HZSPK (4)vyproštění stavebního stroje DOmažlicko_0124_HZSPK (1)vyproštění stavebního stroje DOmažlicko_0124_HZSPK (2)vyproštění stavebního stroje DOmažlicko_0124_HZSPK (3)

V pondělí 8. ledna zasahovali hasiči u vyproštění stavebního stroje z příkopu. “Zhruba od jedné hodiny po poledni se podílíme na vyproštění stavebního stroje, který se uvolnil z podvalníku a skončil mimo komunikaci č.20/I  na úrovni Bořic. Aby bylo možné stroj bezpečné vyvázat a zvednout, museli jsme využít výškovou techniku, abychom prořezali větve stromů,” uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Jak k nehodě došlo, popsala mluvčí policie Barbora Šmaterová. “Řidič (ročník 1974) nákladního vozidla tovární značky Scania jel ve směru od obce Domažlice na obec Kdyně, kdy při projíždění ostré levotočivé zatáčky se mu uvolnil na namrzlém podvalníku náklad - převážel pracovní stroj, čímž došlo k zpřetrhání kurtů a řetězů uchycující náklad a k následnému pádu převážejícího pracovního stroje vpravo do silničního příkopu.”

Dopravní nehoda se obešla bez zranění. “Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku přes 600 tisíc korun,” dodala mluvčí policie.

Silnice I. třídy č. 22 u Smolovského rybníka v úseku Domažlice - Kdyně je z důvodu vyprošťování nákladního vozidla uzavřena po dobu přibližně dvou hodin. Objízdná trasa pro osobní vozidla je přes obce Mrákov a Bořice.

AKTUALIZACE:

Komunikace je již plně průjezdná.

Foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT