QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chcete zahradní kompostér zdarma? Vedení města Zbiroh zjišťuje zájem svých občanů

14.08.2023 18:11

Město Zbiroh usiluje o zavedení kvalitního systému nakládání s komunálním odpadem, který by zaručoval ekonomickou únosnost jeho likvidace a zároveň by umožňoval jeho další využitelnost ve prospěch přírody i občanů samotných. Občanům chce nabídnout kompostéry zdarma.

kompostér_0623_město Rokycany

„Biologicky rozložitelný dopad tvoří významné procento (až 60 %) z celkového komunálního odpadu, který končí v popelnicích a následně na skládce, rozhodli jsme se maximálně podpořit systém DOMÁCÍHO KOMPOSTOVÁNÍ. Za tímto účelem bychom rádi každému zájemci poskytli kvalitní domácí kompostér, a to využitím možnosti získání finančních prostředků z EU na jejich zakoupení,“ uvádí město Zbiroh.

Město proto spustilo anketu, ve které zjišťuje zájem svých obyvatel. „K tomu však potřebujeme zjistit Váš zájem o tyto kompostéry, které by pro Vás byly zakoupeny prostřednictvím finančních prostředků z EU,“ uvádí město.

Anketní lístek naleznete ZDE. Vyplnit ho lze do 31. 8. 2023. Odevzdat ho můžete na Městský úřad – a to vhozením do poštovní schránky, v informačním centru, nebo elektronicky na email mesto@zbiroh.cz.

Podobnou anketu spustilo v roce 2022 město Rokycany. Lidé o kompostéry měli zájem, a tak vedení města zažádalo o dotace na nákup plastových nádob. Celkem bylo pro zájemce pořízeno 415 kusů kompostérů ve třech velikostech na menší, střední a větší zahradu. Více jsme psali ZDE.

Foto ilustrační město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT