QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycanští získají kompostéry zdarma. Město uspělo s žádostí o dotaci

19.06.2023 8:10

Město Rokycany spustilo v roce 2022 internetový dotazník, který měl za úkol ukázat, jaký je mezi občany města zájem o kompostéry. Na jeho základě požádalo vedení města o dotace na nákup plastových nádob.

kompostér_0623_město Rokycany

„Dne 1. prosince 2022 město Rokycany podalo žádost o dotaci z Operačního programu životního prostředí na plastové zahradní kompostéry pro občany města. Podaná žádost byla podpořena a Rokycany na začátku června obdržely právní akt – Rozhodnutí o poskytnutí dotace,“ potvrdila Adriana Jarošová, mluvčí města Rokycany.

Občané, kteří v dotazníku o kompostér projevili zájem, budou mít po určitý čas nádoby městem rezervované. Následně je město nabídne ostatním obyvatelům Rokycan.

„Celkem bude pořízeno 415 kusů kompostérů ve třech velikostech na menší, střední a větší zahradu. Kompostér mají možnost získat občané, kteří vlastní nemovitost se zahradou na katastrálním území města Rokycany. Kompostéry budou bezplatně zapůjčeny na základě smlouvy o výpůjčce. Kompostér je nutné umístit na území města Rokycany po dobu pěti let a využívat jej ke kompostování, následně bude bezplatně převeden do vlastnictví daného obyvatele,“ vysvětlila Gabriela Šímová z Odboru finančního Městského úřadu Rokycany.

V současné chvíli město připravuje veřejnou zakázku podle zákona na dodavatele kompostérů. Následně s dodavatelem uzavře kupní smlouvu. „Jakmile budeme vědět termín dodání kompostérů a bližší informace o výdeji, budeme občany průběžně informovat," dodala Gabriela Šímová.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT