Plzeň podpořila Den dětské onkologie – FOTO, VIDEO

16.02.2024 10:41

Město Plzeň se ve čtvrtek 15. února 2024 připojilo ke Dnu dětské onkologie.

Radnice Den dětské onkologie_0224_MMP
Radnice Den dětské onkologie_0224_MMPCo takhle svatba princi_DJKT_0224DJKT svítí_Den onko_0224

Den dětské onkologie šíří povědomí o problematice onkologických onemocnění u dětí a mladých dospělých, představuje pokroky v léčbě nádorových onemocnění s důrazem na personalizovanou léčbu a vzdává hold dětským pacientům a jejich rodinám.

V Plzni se organizování Dne dětské onkologie ujal dobrovolný spolek Haima Plzeň, jenž si za cíl klade zkvalitnit život vážně nemocných dětí po celou dobu léčby doma, v nemocnici i v rekonvalescenci a pomoci k návratu do normálního života nejen nemocným dětem, ale i jejich rodinám.

Záštitu nad akcí převzal primátor Roman Zarzycký. Vedení města Plzně nechalo ve čtvrtek 15. února při této příležitosti nasvítit zlatou barvou plzeňskou radnici.

Pro pacienty Hematoonkologického oddělení dětské kliniky Fakultní nemocnice Plzeň byl připraven zábavný program. Navštívila je například Tlapková patrola.

Video FN Plzeň:

V katedrále sv. Bartoloměje pak od 16 hodin proběhla bohoslužba a od 18 hodin byla slavnostně ve zlaté barvě, která je symbolem Dne dětské onkologie, nasvícena kromě plzeňské radnice a i Nová scéna Divadla J. K. Tyla.

„Dnes vyjadřujeme úctu a podporu všem malým pacientům, kterým do života zasáhlo onkologické onemocnění. Večer se proto naše Nové divadlo obleče do zlaté barvy. Rodiny s dětmi, které prošly náročnou cestu k uzdravení, navštívily už o víkendu na Malé scéně představení CO TAKHLE SVATBA, PRINCI?,“ uvedlo včera DJKT na svém Facebooku.

Video zdroj FN Plzeň, foto radnice MMP, foto z divadla FB DJKT Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT