QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U nemocnice na Borech vznikají nová parkovací místa – AKTUÁLNÍ FOTKY

26.02.2024 14:48

V loňském roce začaly stavební práce v ulici Edvarda Beneše na Borech podél Fakultní nemocnice Plzeň. Jak to aktuálně na místě vypadá? Kdy bude hotovo? Čtěte v článku.

Edvarda Beneše_0224_QAP (5)
Edvarda Beneše_0224_QAP (5)Edvarda Beneše_0224_QAP (2)Edvarda Beneše_0224_QAP (1)Edvarda Beneše_0224_QAP (3)Edvarda Beneše_0224_QAP (4)Edvarda Beneše_0224_QAP (6)Edvarda Beneše_0224_QAP (7)

„Již hotovou část s 22 místy od vjezdu do FN Plzeň po ulici 17. listopadu řidiči už hojně využívají v režimu předčasného užívání, nyní se pracuje na dalších třiceti místech od vjezdu do nemocnice po Stehlíkovu ulici. Celkem zde bude k dispozici 52 stání. Po dokončení stavebních prací zde bude vysazeno 31 nových stromů,“ informoval starosta třetího plzeňského obvodu David Procházka.

Práce byly zahájeny v polovině ledna. „V tuto chvíli se udělala přeložka telekomunikačních kabelů, proběhla sanace podkladních vrstev pod budoucí parkovací plochou, osazují se obrubníky a realizuje se přeložka veřejného osvětlení,“ uvedla Michaela Adámková, mluvčí Trojky.

Přípravné práce začaly už na jaře loňského roku, kdy byly pokáceny vzrostlé stromy. O kácení pajasanů podél silnice jsme vás informovali ZDE. Stromy musely stavbě ustoupit, vedení třetího plzeňského obvodu ale slíbilo vysazení nových stromů. Po dokončení stavby má být vysázeno za pokácené pajasany 31 nových jilmů.

„Výsadba stromů se předpokládá koncem měsíce března. Stavba probíhá podle harmonogramu, dokončena by měla být ještě na jaře,“ dodala mluvčí města.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT