Herní projev v přípravných zápasech ve mně vzbudil naděje, říká trenér Viktorie Miroslav Koubek

07.02.2024 15:22

Ve středu 7. února se před startem ligové jarní části konala tisková konference klubu FC Viktoria Plzeň. Jak zhodnotil přípravu trenér Miroslav Koubek? Jaké cíle má klub? Čtěte v článku.

FCVP tiskovka_0224_QAP

“Zimní příprava proběhla standardně, sehráli jsme šest přípravných zápasů z toho tři doma v Luční a tři ve Španělsku. Marodka vlastně žádná není, jen Milan Havel je mimo. I herní projev v přípravných zápasech ve mně vzbudil naděje,” shrnul Miroslav Koubek, trenér Viktorky.

Viktoria má nové posily - Lukáš Červ, Matěj Valenta, Cheick Souaré. Sportovní ředitel Viktorky Daniel Kolář je s kádrem spokojený. “Konkurence se na každém postu zvýšila, se stavem kádru jsme spokojeni. Věřím, že kluci vydrží zdraví a do jarní části vstoupíme v plné síle,” řekl Kolář. 

Viktorii naopak opustil brankář Jindřich Staněk. Z hostování v Bohemians Praha 1905 se ale vrátil brankář Martin Jedlička, který momentálně zastává post jedničky. “Viktor Baier onemocněl, tak se Martin Jedlička stal jedničkou,” potvrdil Koubek. 

Kapitán Viktorie Lukáš Hejda nejprve zprávě o odchodu Jindřicha Staňka nevěřil. “Zprvu jsem byl z odchodu Jindry v šoku, nebudu předstírat, že ne, dokonce jsem si myslel, že jde o nějakou kachnu. Ale všichni jsme to v kabině respektovali. S Martinem Jedličkou fungujeme dobře,” řekl kapitán Viktorky.

“Těšíme se všichni na začátek jarní části, ligové zápasy nám chybí a já věřím, že se na to těší i naši fanoušci. Věřím, že nás přijdou podpořit a společně oslavíme první tři body,” dodal Hejda.

V sobotu 10. února čeká Viktorii Plzeň na domácím stadionu utkání s Mladou Boleslaví. “Boleslav je v tuto chvíli velmi nebezpečné mužstvo, došlo u nich k velkým změnám, čeká nás tedy na úvod těžký soupeř,” okomentoval blížící se utkání Koubek.

“Hrajeme doma, chceme vyhrát a uděláme pro to maximum,” doplnil ho Lukáš Hejda. 

O cílech mužstva promluvil na tiskové konferenci i generální ředitel klubu Adolf Šádek. “Cíle do jarní části? Udržet v lize minimálně třetí místo a snažit se vyhrát MOL Cup. Doufejme, že v konferenční lize budeme mít štěstí při losu. Cílem je projít minimálně ještě přes jednoho soupeře dál, abychom posunuli hranici úspěšnosti Viktorie v evropských pohárech. Nejsou to malé cíle, ale jsem přesvědčený, že kádr máme dobrý a věřím, že se to dá splnit,” řekl Šádek. 

“S ohledem na to, jaký od nás má Sparta a Slavie odskok, máme za cíl vytvořit na ně dostatečný tlak a vstoupit dobře do jarní části. Když se vše podaří, budeme je nahánět a jaro jim značně zpříjemníme. Odstup je veliký a je třeba uznat, že podzim hráli dobře. Třeba se ale karty otočí,” uzavřel Adolf Šádek.

Foto QAP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT