QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Komise FAČR udělila Doosan Areně významné ocenění

17.01.2024 12:21

Kdo má nejlepší trávník v republice? Doosan Arena!

Doosan Arena_QAP_foto (17)

„Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR udělila Doosan Areně ocenění za nejlepší trávník v lize! V hodnocení celé škály různých parametrů získal náš trávník 29 bodů z maximálních 30 možných! Zcela po právu se tak řadí mezi trávníky nejvyšší úrovně,“ informoval mluvčí klubu FC Viktoria Plzeň.

Trávník, na kterém hrají fotbalisté FC Viktorie Plzeň, získal cenu za nejlepší povrch již podruhé. „Ceny si vážím, je to výsledek práce všech trávníkářů, kteří se starají o travnaté plochy klubu. Celé hřiště prošlo rekonstrukcí v roce 2022, kdy jsme po sezoně změnili založení trávníku z hybridní technologie fibersand na čistě písčitý substrát,“ uvedl hlavní groundsman Josef Marcell.

Kvalita trávníku se posuzuje podle šesti odlišných kritérií. Například rovinatost plochy, vodopropustnost či stav brankovišť. Hodnocení plzeňského trávníku dopadlo na výbornou. 29 z 30 možných bodů je skvělý výsledek.

Foto FCVP

„Vyhrát nejlepší trávník v roce 2023 je o to cennější, neboť si musíme uvědomit, že se v posledních dvou letech kompletně zrekonstruovaly další tři ligové fotbalové trávníky (Sparta, Slavia, Jablonec) a otevřely se dvě nové arény (Hradec, Pardubice). Konkurence v tomto směru byla opravdu veliká a je to zásluha nejen všech trávníkářů, kteří se o hřiště starají, ale také města Plzně, jakožto majitele stadionu,“ dodal technický ředitel Viktorie Plzeň Tomáš Samec.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT