Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nové civilní letiště i letecká záchranná služba zůstanou na území Plzeňského kraje

13.07.2023 13:00

Během léta a podzimu budou ministerstva a další pověřené úřady v rámci přípravy projektu pokračovat v přípravných pracích, které se týkají zejména nové dopravní infrastruktury a náhradního řešení pro letiště Plzeň-Líně a leteckou záchrannou službu.

letiště Líně ilustrační_QAP

Vláda ve středu 12. července podpořila zmenšení podnikatelského parku Plzeň-Líně i investice do infrastruktury a posílení kapacit škol.

V oblasti dopravy se jedná o investice, které mají zajistit snadnou obslužnost zóny z dálnice a po železnici, a omezit tak tranzitní dopravu přes okolní obce. Stát je připraven investovat do navýšení stávající kapacity předškolního a školního vzdělávání v obcích Líně, Zbůch, Dobřany, Chlumčany a Chotěšov.

Vláda ve svém usnesení zároveň uložila do konce letošního roku zpracovat kompletní studii záměru a proveditelnosti náhradního řešení pro stavbu civilního letiště, které je dnes provozováno v areálu bývalého vojenského prostoru Plzeň-Líně. Spolu s výstavbou civilního letiště je plánován také přesun Letecké záchranné služby (LZS). Stát garantuje, že její provoz bude zachován ve stávajícím režimu, a že budou splněny zákonné požadavky na její provoz. Nové stanoviště LZS také nebude umístěno mimo území Plzeňského kraje.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT