QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči často komplikují průjezd hasičských vozidel. Nevhodným parkováním ohrožují životy spoluobčanů

07.01.2024 14:00

Tři metry k životu! To by mělo znít v uších každého řidiče, který se chystá zaparkovat své vozidlo. Problém vzniká převážně na sídlištích, kdy mezi zaparkovanými auty nevnikne dostatečně široká ulička, aby mohla projet hasičská technika.  
 

hasiči Dobřany2
hasiči Dobřanyhasiči Dobřany1hasiči Dobřany2hasiči Dobřany3

Na problém upozorňují například hasiči z Dobřan. "V nedávné době proběhla ve spolupráci s příslušníky HZS Plzeňského kraje z hasičské stanice Přeštice v rizikových místech našeho města akce, zaměřená na testování nástupních ploch pro hasičskou výškovou techniku," uvedli hasiči na své facebookové stránce.

Zjištění hasičů jsou katastrofální. "Na mnoha místech řidiči absolutně nerespektují svislé i vodorovné značení a ohrožují tím doslova životy svých spoluobčanů. V ulici Husova byl pro tuto techniku komplikovaný zájezd z důvodu špatného parkování, v ulici F.X. Nohy či Loudů řidiči porušují dopravní předpisy a parkují na nevyznačených místech či nerespektují svislé i vodorovné značení. V ulici Spojovací se výšková technika přes zaparkovaná auta k bytovému domu ani nedostala," dodali hasiči.

3 metry jsou důležité pro průjezd hasičské techniky a pro ustavení výškové techniky ještě mnohem více!

Foto FB Hasiči Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT