Doufám, že Tim bude v pořádku, říká Michal Houdek

13.02.2024 15:04

Explzeňský hokejista Michal Houdek se oficiálně vyjádřil k incidentu ze zápasu 45. kola Tipsport extraligy v Plzni.

Houdek Pardubice_HC Dynamo Pardubice

V pondělí 12. února zažil plzeňský stadion hrůzostrašný moment, když na ledě zůstal po hitu bezvládně ležet jeden z plzeňských hráčů. Plzeňský útočník Tim Söderlund zůstal po hitu Houdka bezvládně ležet na ledové ploše. Záchranáři ho z plochy odnesli na nosítkách. Explzeňský Michal Houdek dostal 5 minut trest + do konce utkání.

„Tim Söderlund je mimo ohrožení života, při vědomí a zůstává nadále v nemocnici. O zdravotním stavu budeme nadále informovat," uvedlo po utkání vedení klubu HC Škoda Plzeň.

Zákrok na plzeňského útočníka okomentoval i nynější plzeňský brankář Milan Klouček. „Byl to hrozný pocit. Nechci úplně hodnotit zákrok, protože jsem to přes celé hřiště moc neviděl. Samozřejmě jsme se všichni o Tima báli, zdraví je to nejdůležitější. Po zápase jsme se naštěstí dozvěděli, že je stabilizovaný a mimo ohrožení života, za což jsme strašně rádi.“

Pardubické Dynamo dnes vydalo oficiální vyjádření Michala Houdka:

„V první řadě bych chtěl popřát Timovi návrat do plného zdraví. Psal jsem mu hned po utkání a doufám, že bude v pořádku. Nikdy jsem nešel do žádného souboje s úmyslem zranit protihráče a mrzí mě následky včerejšího nešťastného zákroku. V hokeji se člověk mnohdy rozhoduje ve zlomku vteřiny a já bohužel zasáhl Tima nešťastně. Vím, že tato situace vrhá špatné světlo na včerejší výkon Dynama. Nyní nezbývá, než počkat na rozhodnutí disciplinární komise a s pokorou přijmout trest, jaký mi udělí. Po mém návratu udělám vše pro to, abych byl týmu prospěšný a dokázal celým Pardubicím, že pro Dynamo budu dýchat a že jsem dobrý hokejista. Ještě jednou se omlouvám všem, kterým jsem způsobil nepříjemnosti, především Timovi a jeho rodině, oběma klubům a jejich fanouškům. Nejdůležitější je zdraví."

 

Foto HC Dynamo Pardubice

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT