QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O vítězi mezi Plzní a Kladnem rozhodlo prodloužení

18.02.2024 18:43

46. kolo Tipsport extraligy se odehrálo v neděli 18. února na Kladně. Plzeň otočila vývoj utkání a odváží si z Kladna dva body.

KLA PLZ_0224_HC

Úvod utkání zvládlo lépe domácí Kladno. Rytíři měli hned několik šancí, dokonce hráli i přesilovku, tu však nevyužili. Naopak Plzeňští pár minut před koncem v přesilové hře zabodovali. Do levého rohu kladenské branky se trefil obránce Petr Zámorský - 0:1.

I ve druhé třetině byly nejakčnější poslední minuty. Po bitce Indráka a Vebera přišlo vyloučení na obou stranách. Po buly vznikla před plzeňskou brankou mela. Rytíři se snažili na několikrát prostřelit Hlavaje, což se jim i nakonec podařilo. Rozhodčí celou situaci překontrolovali na videu, gól nakonec uznali a Kladno tak srovnalo na 1:1.

Rytíři otočili vývoj utkání ve 4. minutě třetí třetiny. Puk se odrazil po střele Hejdy od helmy Hlavaje a z dorážky skóroval Smoleňák. Rytíři tak vedli nad Plzní 2:1. Následovala přesilovka hostů. Plzeň tlačila, ale Kladno s notnou dávkou štěstí oslabení zvládlo. Situace se obrátila, po vyloučení Indráka mělo Kladno početní výhodu. Ta trvala ale jen pár vteřin, přišlo další vyloučení, a tak se síly na ledě opět vyrovnaly. Tato situace ale gól nepřinesla.

K vyrovnávacímu gólu měl blízko o pár minut později Jan Schleiss, který ale trefil jen tyčku domácích. Pět minut před koncem byl za podražení vyloučen plzeňský obránce Malák, toho domácí využili a upravili skóre na 3:1.

Plzeň to v posledních minutách zkusila v šesti. O kontaktní druhý gól Plzeňanů se postaral Aleksi Rekonen. Rozhodčí následně celou situaci přezkoumali, nezdál se jim zákrok domácího obránce Marteneta v brankovišti. Sudí mu nakonec za tvrdý krosček udělili trest 5 minut plus do konce. 

Napětí na ledě se stupňovalo. Buly vyhrála Plzeň a Holešinský umístil puk za jásotu plzeňských fanoušků za záda kladenského brankáře. Bylo srovnáno 3:3 a utkání šlo do prodloužení.

V prodloužení pokračovala Plzeň v početní výhodě. Vítězný gól trefi ve druhé minutě prodloužení plzeňský útočník Adrián Holešinský. Plzeň tedy nakonec otočila vývoj utkání, zvítězila 4:3 a odváží si z Kladna dva body.

Rytíři Kladno

Bow (Mitens) – Ticháček, Hejda, Slováček, Nemčík, Martenet, Veber – Sideroff, Melka (A), Tralmaks – Smoleňák (C), Klepiš, M. Procházka – Strnad (A), Pytlík, Jarůšek – Vimmer.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Houdek) – Malák, Zámorský, Piskáček (A), Bučko, Laakso, Dujsík, Kvasnička – Holešinský, Indrák, Schleiss – Šiler, Mertl, Lev (A) – Pour (C), Benák, Rekonen – Matýs, M. Soukup, Jansa.

Foto HC Škoda Plzeň Roman Mareš

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT