Západočeské derby pod širým nebem ovládla Škodovka

17.02.2024 19:24

V rámci Hockey Outdoor Triple games vyzvali Plzeňští na doskočišti skokanského můstku v německém Kligenthalu Energii Karlovy Vary.

Winter clasicc_HC Škoda Plzeň

Modrobílí se poprvé od roku 2016 opět představili pod otevřeným nebem, v německém Klingenthalu je v sobotu 17. února čekalo západočeské derby.

Po třiceti vteřinách hry pod širým nebem otevřel skóre utkání plzeňský útočník Miroslav Indrák. Škodovka si vedení udržela ale pouze dvě minuty. Vyrovnávací gól Energie z rychlé protiakce vstřelil Daniel Kružík. První okamžiky utkání tedy prozrazovaly, že dnešní utkání bude divácky atraktivní. 

V druhé třetině se Plzeň opět dostala do vedení. Po parádní přihrávce od Jana Schleisse umístil puk do sítě Energie Adrián Holešinský. Po vyloučení Matýse za podrážení hrála Škodovka oslabení. V něm se dokázal prosadit Jan Schleiss, který puk dotlačil za záda Frodla. Následně rozhodčí zkoumali, zda Schleiss nehrál rukou. Sudí nakonec gól uznali, a tak se Plzeň dostala do vedení 1:3.

Plzeňská krasojízda pokračovala i ve třetí třetině. Po vyřazení útočníka Energie hrála Plzeň přesilovku, té po pár vteřinách využil Jakub Lev. Plzeň tak vedla 1:4. O pátý gól se záhy postaral plzeňský obránce Aleksi Laakso, který poslal kotouč přesně do horního rohu branky. Energie poté vyměnila brankáře, do hry se zapojil Vladislav Habal.

I další gól padl z přesilovky, tentokrát se však radovali fanoušci Karlových Varů. Stav utkání na 2:5 upravil Bartejs. Do konce utkání se nic již nezměnilo, a tak Plzeň porazila Karlovy Vary 2:5.

 

Foto ilustrační HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT