Indiáni zvládli první hokejový duel roku 2024 na jedničku, deklasovali Olomouc

03.01.2024 19:58

První hokejový duel tohoto roku odehráli hokejisté Plzně na domácím ledě. V 47. kole hokejové extraligy přivítali Hanáky. Indiáni roztříleli Olomouc 8:0.
 

HC Škoda Plzeň_hokej_fanoušci_ilustrační_2023_2024 (3)

Ve středu 3. ledna se v Plzni odehrálo první hokejové utkání tohoto roku. Klub HC Škoda Plzeň na domácím ledě přivítal hokejisty z HC Olomouc.

Na začátku utkání byli dominantnější hokejisté z Hané. Skóre ale otevřel v 10. minutě útočník Plzně Ondřej Matýs. Indiány vstřelený gól povzbudil, hra získala vysoké tempo. Ke konci první třetiny měl v oslabení šanci navýšit náskok Jakub Lev, olomoucký brankář však střelu zneškodnil. I brankář Plzně odvedl skvěle svoji práci a vychytal v poslední minutě gólovou šanci hostů. Hokejisté odcházeli do kabin za stavu 1:0 pro domácí Plzeň.

Skóre plzeňských hokejistů navýšil na 2:0 v začátku druhé třetiny Aleksi Rekonen. O cca čtyři minuty později jásali fanoušci plzeňské Škodovky znovu. Hanáci si vstřelili vlastní gól, zajistil se o něj plzeňský útočník Miroslav Indrák, který puk před bránu hostů posunul. Indiáni tak vedli 3:0.

I třetí třetina patřila plzeňským hokejistům. Ondřej Matýs se v přesilovce doslova obtočil kolem branky Olomouce a umístil puk přímo za záda hostujícího brankáře. Plzeň tak vedla 4:0. Na 5:0 navýšil skóre plzeňský obránce Petr Zámorský

Gólová kanonáda pokračovala. Šestý plzeňský gól dal Kryštof Hrabík. Krásnou střelou do horního růžku branky navýšil náskok na 7:0 obránce Tomáš Dujsík. O osmý a poslední dnešní gól Plzně se postaral Tim Söderlund, který se trhnul a jel na brankáře Olomouce sám.

Utkání Plzeň dohrávala v přesilovce a za mohutného potlesku fanoušků. 

Gólově atraktivní utkání skončilo jednoznačně 8:0 pro Plzeň. Kromě úvodních devíti minut patřilo utkání domácím.

Branky a nahrávky: 10. Matýs (Holešinský, Dujsík), 23. Rekonen (Pour, Lev), 27. Indrák, 42. Matýs (Zámorský, Rekonen), 46. Zámorský (Jansa, Holešinský), 48. Hrabík (Zámorský, Straka), 57. Dujsík (Laakso, Straka), 58. Söderlund (Piskáček).
Průběh utkání: 1:0, 2:0, 5:0

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Houdek, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, M. Soukup, Straka.

HC Olomouc

Sedláček (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Švrček, Rutar, Rašner, Černý, Škůrek – Kusko, Knotek (A), Klimek – Káňa, Nahodil (A), Navrátil – P. Musil, Macuh, Bambula – Menšík, Anděl, Tomeček.

 

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT