Kometa přeletěla nad Plzní a bere všechny tři body

14.01.2024 21:06

I v dalším extraligovém kole se indiáni představí na svém domácím poli, po Vítkovicích a Kometě ve středu 17. ledna přivítají jihočeský Motor.

Plzeň v tmavých drresech_HC Škoda Plzeň1

Plzeň se dokázala prosadit v desátě minutě, když Aleksi Rekonen přízemní střelu poslal pod beton Kavana. Domácí se ovšem neradovali dlouho. Hled v další minutě odpověděl Kristián Pospíšil přesnou trefou do pravého horního rohu.

Kometa si vedení pojistila ještě dalším gólem během první třetiny.

Druhá třetina gól nepřinesla, rozhodovala tedy třetina poslední. Brno dokázalo odskočit na rozdíl dvou branek, když Jakub Flek využil přihrávku od Zaťoviče.

Plzni se i přes závěrečný tlak nepovedlo vyrovnat, snížila alespoň na 2:3 trefou Mertla.

Jak zhodnotil utkání trenér Plzně? „Měli jsme dobrý vstup do utkání, dostali jsme se do vedení, bohužel z následného střídání jsme bleskově inkasovali, což nikdy není pro mužstvo příjemné. Poté jsme prohrávali, navíc jsme měli plno vyloučených hráčů. Povedlo se nám ubránit oslabení tří proti pěti, poté i dlouhou pětiminutovou přesilovou hru soupeře. Dobře jsme to odmakali. Bohužel zřejmě rozhodl třetí inkasovaný gól. Závěr byl hektický, i když se nám ještě povedlo snížit na 2:3. Kluci dneska bojovali, ale v utkání byla spousta chyb, Brno navíc hrálo velice dobře. Nezbývá nám nic než pogratulovat soupeři," uvedl Petr Kořínek.

Foto HC Škoda Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT