Plzeň porazila na domácím ledě Vítkovice 2:1

12.01.2024 19:52

V pátek 12. ledna se v Plzni odehrálo 35. kolo Tipsport extraligy. Škodovka na domácím ledě vyzvala Vítkovice.

2023.09.14-17.36.16-510w

Páteční hokejové utkání bylo od začátku vyrovnané, úvodní třetina se dokonce obešla bez přesilovky. Nutno však vyzdvihnout gesto fair play vítkovického útočníka Petera Kriegera. Hlavní sudí se chystal v zápase vyloučit plzeňského hráče, Krieger však faul na svou osobu odvolal.

Stav utkání se změnil až tři minuty před koncem první třetiny. Po zmatku před brankou hostů skóroval Miroslav Indrák a poslal tak Plzeň do vedení 1:0. V závěru se dostal do šance ještě Tomáš Mertl, jeho tvrdou střelu však brankář Vítkovic vychytal.

Do druhé třetiny nastoupila Plzeň velmi aktivně. To se po několika minutách vyplatilo. Miroslav Indrák nahodil puk před branku, odtud ho Ondřej Matýs spolu s Kvasničkou a Söderlundem protlačil přes hokejky bránících hráčů až za záda vítkovického brankáře. Plzeň vedla 2:0 a i nadále byla velmi aktivní. Na rozdíl jedné branky s přehledem srovnal Peter Krieger, který zůstal sám před plzeňským brankářem Pavlátem. Do kabin odcházeli hráči za stavu 2:1 pro Plzeň.

Ke konci třetí třetiny zůstal po tvrdém hitu ležet na zemi plzeňský útočník Adrián Holešinský, na střídačku se dostal díky svým spoluhráčům. Vítkovice svůj tlak s končícím utkáním zvyšovaly. Čtyři minuty před koncem pískal hlavní sudí faul a Plzeň se tak dostala do oslabení, šance na vyrovnání hosté zahodili následným faulem, síly na ledě se tedy opět vyrovnaly. Minutu před koncem zkusily Vítkovice hru bez brankáře, ale ani to srovnávací gól nepřineslo.

Plzeň tak porazila Vítkovice 2:1 a bere tři cenné body.

Branky a nahrávky: 17. Indrák (Matýs, Söderlund), 24. Matýs (Söderlund, Kvasnička) – 32. Krieger (Peterek).

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Malák, Piskáček (A), Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík, M. Soukup, Jansa.

HC Vítkovice Ridera

Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, Grman, R. Jeřábek – Kalus, Chlán, Lakatoš (C) – Dej (A), Krieger, Vondráček – Bukarts, Barinka, Fridrich – Šoustal, Claireaux, Peterek.

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT