Série s Litvínovem pokračuje, Plzeň ztratila i druhý souboj

07.03.2024 20:30

Po prvním duelu Škodovka uznala prohru, chtěla si celý zápas zrekapitulovat a poučit se z chyb. Bohužel i při dnešním duelu nedokázala urvat vítězství a ze severu Čech se vrací bez bodu.

HC Škoda Plzeň_hokej_fanoušci_ilustrační_2023_2024 (2)

První bod v předkole play off bral Litvínov, Škoda úvodní duel prohrála 2:4. „Těžké samozřejmě skousnout takovou porážku. Dvě třetiny z naší strany byly slušné, v té třetí jsme tam měli dva výpadky, Litvínov je ofenzivně laděné mužstvo a dokázal toho využít. Celkově byly v zápase šance na obou stranách. Nás skvěle držel celý zápas gólman. Jen v té třetí třetině už Litvínov dokázal ty své možnosti využít,“ uvedl po prvním zápase Miroslav Indrák, který si připsal asistenci prvního gólu.

I druhý souboj byl pro Škodovku ve znamení porážky. Verva porazila Plzeň 4:1 a sérii tak zatím s čistým štítem ovládá Litvínov.

Série má nyní jednodenní pauzu. Potřetí se oba soupeři potkají v sobotu devátého března, kdy se v Plzni úvodní buly vhodí v 16:30.

Plzeňský tým se na domácím ledě pokusí o vylepšení reputace. „Byl to urputný, vyrovnaný boj. Litvínov se dostal vedení a rozhodly dvě inkasované branky ve druhé třetině. Nám se podařilo snížit, ještě tam byly náznaky, ovšem domácí využili své šance, my se bohužel se zakončením trápíme. Jedna vstřelená branka je hrozně málo. Je to 0:2 na zápasy, teď jedeme do Plzně a určitě neskládáme zbraně, dokud Litvínov neudělá třetí bod. My budeme bojovat a snažit se to zdramatizovat," uvedl po boji trenér Plzně Petr Kořínek.

Branky a nahrávky: 13. D. Kaše (Hlava, Šalda), 24. Kirk (Sukeľ, Baránek), 30. Hlava (D. Kaše, Jaks), 52. Kirk – 38. M. Soukup (Jansa, Straka)
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24