QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škoda nestačila na lídra Tipsport extraligy, domů odjíždí bez bodu

30.01.2024 22:31

V úterý 30. ledna odehrála Škodovka utkání s lídrem Tipsport Extraligy. Pardubice ukázaly svou sílu a šly do vedení hned na začátku hry.

HC Škoda Plzeň_hokej_fanoušci_ilustrační_2023_2024 (16)

Po dvaceti minutách vedli domácí nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, když Jan Mandát využil přihrávku v buly a pálil přesnou ranou k tyči.

Druhá třetina gól nepřinesla, Plzeň však zvládla přesilovku domácích pět na tři. Na konci třetiny měl šanci vyrovnat Tim Söderlund, puk se však zastavil u pravé tyče.

Hned ve druhé minutě závěrečného dějství se indiáni konečně dočkali. Jakub Lev od mantinelu nahazoval kotouč před branku, kde ho tečoval za záda Willa Filip Jansa. Jan Mandát si ovšem v poslední třetině pojistil hattrick, když úspěšně střílel ve 49. minutě a následně jetě využil plzeňskou hru bez brankáře.

Škoda prohrála na ledě lídra 1:3. „Pro nás velice smolné utkání. Pardubice mají obrovskou sílu, nakonec ale rozhodly dvě branky po vyhraném buly. Ve druhé třetině se nám povedlo ubránit spoustu oslabení, kluci tam padali po hlavně, hodně bojovali. Zkraje třetí části se nám podařilo srovnat. Začali jsme následně trošku věřit, ale domácí to tam po buly zase hned spadlo. V závěru jsme to ještě zkoušeli, bohužel se to nepovedlo a zase nemá ani bod," uvedl po konci utkání trenér Plzně Petr Kořínek.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24