Inspektoři zajistili na tržnici Svatá Kateřina padělky za více než dva miliony korun

07.10.2023 13:07

Inspektoři České obchodní inspekce, inspektorátu pro Plzeňský a Karlovarský kraj, provedli v úterý 3. října cílenou kontrolní akci zaměřenou na prodej a skladování padělků v areálu tržnice Svatá Kateřina na Tachovsku.

padelky-sv-katerina-1-768x307_čoi

Kontrolní akce na zjišťování výrobků, porušujících některá práva duševního vlastnictví byla připravována delší dobu. V lokalitě byly vytipovány primárně sklady, ale i provozovny s padělky výrobků světových značek, a byl zmapován pohyb těchto výrobků.

Inspektoři ČOI využili své zákonné možnosti sjednat přístup do staveb a dopravních prostředků. „Specifikem zdejší tržnice je, že jako sklady tu často slouží odstavené vraky osobních automobilů. Proto byla pozornost našich inspektorů upřena především tímto směrem,“ uvedl ředitel inspektorátu ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jan Řezáč.

Na místo byl přizván i zámečník, který otevřel celkem 5 osobních automobilů a jednu uzavřenou provozovnu. "Podezření inspektorů se okamžitě potvrdilo, neboť v uvedených prostorách bylo zajištěno celkem 1 100 kusů padělků značkových oděvů zejména značek Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Jack Wolfskin a dalších," doplnil Řezáč.

Celková cena zajištěných padělků, přepočtená na hodnotu originálu, činí 2 089 760 korun. Případy budou dále řešeny s dotčenými osobami ve správním řízení.

Foto ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT