Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Plavecký klub Radbuza i sportovní akademie čeká finanční injekce od města

20.01.2018 15:02

Město Plzeň opět finančně podpoří hned několik sportovních subjektů ve městě. Na podporu se může těšit i Sportovní klub Radbuza. Přinášíme podrobnosti! 

Radbuza Velká cena města Plzně 2014 (29)

Finanční injekci odsouhlasilo vedení města. Dotace pro sportovní subjekty dělají celkem víc jak 7 a půl milionu korun. Peníze se rozdělí mezi Sportovní klub Radbuza, regionální fotbalovou, hokejovou a tenisovou akademii i Nadační fond západočeských olympioniků. 

Sportovní klub Radbuza se může těšit na jeden milion korun na provoz a údržbu bazénu v Kozinově ulici. Celkové náklady na provoz a údržbu bazénu, který ročně navštíví zhruba 90 tisíc lidí, představují šest až sedm miliónů korun. Na financování se dosud podílely třetí plzeňský obvod, Plzeňský kraj a částečně stát prostřednictvím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a České unie sportu. "Věřím, že rovněž tyto subjekty podpoří sportovní klub i v tomto roce,“ řekl plzeňský radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

Nadační fond regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje dostane příspěvek ve výši dva miliony korun, Nadační fond Regionální plzeňské hokejové akademie tři miliony korun a Nadační fond Regionální plzeňské tenisové akademie jeden a půl milionu korun.

"Dotace umožní akademiím především zajistit všem mladým hráčům bez rozdílu rovné podmínky pro tréninky, to znamená stejně dobrou výstroj, stejný rehabilitační režim, výuku, stravování a podobně,“ dodává radní Petr Chvojka.  

Město finančně podporuje sportovní akademie, jejichž úkolem je vychovávat talentované mladé sportovce. První, fotbalová, byla založena v roce 2015, tenisová v roce 2016 a hokejová o rok později. Hráči mají v akademiích zajištěný komplexní servis od společné přípravy pod vedením odborníků daného sportu po další sportovní průpravu, výuku i stravování, rehabilitaci a tak dále. 

Nadační fond západočeských olympioniků obdrží od města sto tisíc korun. Peníze použije výhradně na pomoc bývalým významným sportovcům regionu, kteří jsou dnes v seniorském věku a dostali se do tíživé situace.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství