QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Perná silvestrovská noc záchranářů! Zasahovali u 70 případů v Plzeňském kraji, vzlétl i vrtulník

01.01.2024 9:55

Silvestrovská noc je za námi. Ani letos nebyla bez častých výjezdů záchranářů. Šlo zejména o úrazy v souvislosti s požitím alkoholu. Pro jednu ženu musel dokonce i vrtulník.

CG0A0575

Krajské operační středisko záchranné služby mělo pernou službu. "Záchranáři napříč celým krajem měli v průběhu silvestrovských oslav napilno. Od půlnoci do sedmé hodiny ranní zasahovali u 70 událostí," potvrzuje mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Podle mluvčí záchranné služby šlo především o úrazy různého charakteru. "Od těch vážnějších až po banální, například natržený ret, napadení a potyčky - to vše v souvislosti s požitím alkoholu," vyjmenovává Mária Svobodová s tím, že mezi výjezdy byly i události, ke kterým záchranná služba vyjíždí každodenně.

Ve třech případech se jedanlo o zranění od pyrotechniky, jedna žena skončila v nemocnici na Vinohradech. "Tyto případy vyžadovaly převoz a další ošetření v nemocnici. Jedna žena pravděpodobně nešťastnou náhodou upadla na ohniště a utrpěla popáleniny, musela být letecky transportována na popáleninové centrum do Prahy," doplňuje tisková mluvčí záchranky.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
IZS