Počasí komplikuje dopravu! Neprůjezdné silnice jsou na severu Plzeňska i na Tachovsku

18.01.2024 16:38

Výrazná studená fronta přechází naše území a přináší kromě prudkého ochlazení i sněžení. To komplikuje dopravu v kraji, složky IZS zasahují na několika místech.

Hunčice_HZSPK
Hunčice_HZSPKHunčice_HZSPK1

Řidiči by si měli dávat pozor na silnicích, kde se bude tvořit náledí. "To se bude plošně vyskytovat postupně na celém území. Teploty povrchů na ochlazení vzduchu reagují poměrně rychle," dodali meteorologové. Výstraha před náledím platí do páteční osmé hodiny ranní.

Všechny složky IZS vyjely k nehodě čtyř vozidel, která blokuje provoz na silnici číslo 20/I u křižovatky nedaleko Hunčic. "Komunikace je neprůjezdná, na místě jsou čtyři zraněné osoby," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. "Záchranáři na místě ošetřili ženu, muže a dítě. Všichni utrpěli lehčí zranění a jsou aktuálně předávání k dalšímu vyšetření na akutním příjmu Fn-Lochotín. Čtvrtý zraněný je muž starší, u kterého se obtíže projevily později a bude také k dovyšetření transportován na akutní příjem Fn-Lochotín," doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

K další nehodě došlo na silnici v obci Zadní Chodov na Tachovsku. Policisté uvádí, že během nehody nebyl nikdo zraněn, komunikace je ale neprůjezdná.

K nehodám vyjížděly záchranné složky také na silnici 27 u obce Horní Bříza, do obce Mochtín, na silnici 20 u Touškova či na silnici 20 u obce Nevřeň. Auto mimo komunikaci je také na dálnici D5, sjezd Sulkov směr Praha.

Na silnici 193/II mezi Domažlicemi a obcí Třebnice havaroval autobus. "Je na boku. Na místě je jedna zraněná osoba. Celkem se evakuovalo 20 osob," upřesnil Petr Poncar.

 

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT