QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V létě "frčí" saláty! Přinášíme recepty od foodblogerky

22.07.2023 11:01

V letních parných dnech přijdou k chuti nejrůznější saláty. My vám přinášíme recepty, které pro vás připravila foodblogerka Andrea Motlíková. Vyzkoušejte je.

řecký salat
rajčatový salát s nivou a okurkourajčatovy salat s nivou a okurkoučínský okurkový salátřecký salatřecký salátthajský pikantní salátthajský salát

Řecký salát

Na přípravu budete potřebovat: salátovou okurku, rajčata, červenou nebo zelenou papriku, červenou cibulku, sýr feta, sušené oregáno, vinný ocet a olivový olej.

Zeleninu nakrájíte na kousky, cibuli na plátky. Promíchejte, naservírujeme na mísu a navrch položte sýr feta. Polijte olivovým olejem a posypte sušeným oregánem. Můžete doplnit olivami. Salát si okyselte  vinným octem dle potřeby.

Saláty z okurek

Pokud se vám urodilo dost okurek, vyzkoušejte sladkokyselý pikantní okurkový "thajský" salát. K salátové okurce budete potřebovat cibulku, česnek, feferonku a také ingredience na výtečnou zálivku. Recept ZDE.

Dalším naším tipem je čínský okurkový salát. Na jeho přípravu budete potřebovat rovněž hadovku, dále zázvor, česnek, sezamový olej, rýžový ocet, světlou sójovou omáčku a špetku cukru.

Okurku stačí nakrájet na 3 mm kolečka a pak ještě na nudličky. Pak už jen nastrouháte trochu zázvoru a česneku, vše přimícháme k okurce. Zalijete pár kapkami octa, oleje a sójové omáčky a necháte chvilku uležet v chladničce. I tento recept najdete za blogu V Kuchyni vždy otevřeno.

 

Rajčatový salát s Nivou a bazalkou

Na přípravu budete potřebovat: čerstvá rajčata, jarní cibulku, Nivu, čerstvou bazalku, zakysanou smetanu + majonézu (můžete vynechat), čerstvě mletý pepř, sůl

Rajčata nakrájejte na osminky nebo podle potřeby, jarní cibulku na jemná kolečka a bazalku posekejte, případně natrhejte na malé kousky. Vše vložte do misky. Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, dostatečně opepřete a podle chuti osolte. Nivu můžete buď nakrájet na kostičky a přidat k rajčatům anebo ji nahrubo nastrouhejte a vmíchejte přímo do dresinku. Bude tak mít výraznější chuť. Rajčata promíchejte s dresinkem a salát nechte vychladit v lednici.

foto a recepty: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24