Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na drůbeží maso z Kauflandu a řetězce Albert! Obsahuje salmonelu

16.01.2024 17:02

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečných potravin na trhu.

Kusa a kachna_salmonela_SZPI

Potravinářská inspekce nařídila stažení závadných šarží z tržní sítě.

Jedná se o:

HUSÍ PRSA S KŮŽÍ A S KOSTÍ, hluboce zmrazené, označení veterinárním oválem: HU332EK, datum minimální trvanlivosti: 30.09.2025, výrobce: TRANZIT-FOOD KFT, H4362 NYÍRGELSE, DEBRECENI UT 1, Maďarsko, země původu: Maďarsko.

"Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Agona a Samonella Newport. Potravina je škodlivá pro zdraví. Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně společnosti Kaufland Česká republika v.o.s.," uvedl mluvčí ZSPI Pavel Kopřiva.

VALDOR Kachna bez drobů, kuchaná, chlazená, třída jakosti A, označení veterinárním oválem: HU 110 EK, šarže: L 210090103, datum použitelnosti: 21.10.2023, výrobce: Hungerit Zrt. H-6600 Szentes, Attila út 2, Maďarsko, země původu: Maďarsko.

"Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Anatum. Potravina je škodlivá pro zdraví. Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně společnosti Albert Česká republika, s.r.o.," dodal Kopřiva s tím, že důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětné šarže potraviny doma (ve zmrazeném stavu), aby je nekonzumovali.

Foto SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství