QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na drůbeží maso z Kauflandu a řetězce Albert! Obsahuje salmonelu

16.01.2024 17:02

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečných potravin na trhu.

Kusa a kachna_salmonela_SZPI

Potravinářská inspekce nařídila stažení závadných šarží z tržní sítě.

Jedná se o:

HUSÍ PRSA S KŮŽÍ A S KOSTÍ, hluboce zmrazené, označení veterinárním oválem: HU332EK, datum minimální trvanlivosti: 30.09.2025, výrobce: TRANZIT-FOOD KFT, H4362 NYÍRGELSE, DEBRECENI UT 1, Maďarsko, země původu: Maďarsko.

"Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Agona a Samonella Newport. Potravina je škodlivá pro zdraví. Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně společnosti Kaufland Česká republika v.o.s.," uvedl mluvčí ZSPI Pavel Kopřiva.

VALDOR Kachna bez drobů, kuchaná, chlazená, třída jakosti A, označení veterinárním oválem: HU 110 EK, šarže: L 210090103, datum použitelnosti: 21.10.2023, výrobce: Hungerit Zrt. H-6600 Szentes, Attila út 2, Maďarsko, země původu: Maďarsko.

"Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Anatum. Potravina je škodlivá pro zdraví. Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně společnosti Albert Česká republika, s.r.o.," dodal Kopřiva s tím, že důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětné šarže potraviny doma (ve zmrazeném stavu), aby je nekonzumovali.

Foto SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT