28.04.2024 9:04
28.04.2024 8:00
Zápisy do plzeňských mateřských škol proběhnou v květnu
27.04.2024 18:51
Pouť na Doubravce finišuje!
Zajímá Vás, jakou částku na pouti utratíte? Přinášíme přehled cen.
Pozor na mražené kuřecí maso. Některé šarže mohou obsahovat salmonelu
Inspektoři SZPI provozovatelům nařídili neprodlené stažení předmětných šarží z tržní sítě. SZPI zároveň důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečné potraviny:
Qualiko KUŘE BEZ DROBŮ, HLUBOCE ZMRAZENÉ, třída jakosti A, datum minimální trvanlivosti: 18. 11. 2023, výrobce: Branch "Pererobniy Compleks" Of Limited Liability Company "Vinnytska Ptahofabryka" 2B, Khlibozavodska st.,Ladyzhyn, Vinnyts´ka Oblast´, 24320, Ukrajine, země původu: Ukrajina. Inspektoři vzorek odebrali v provozovně: JIP východočeská, a.s., Nemanická 2180/3, 37010 České Budějovice.
Qualiko KUŘE BEZ DROBŮ, HLUBOCE ZMRAZENÉ, třída jakosti A, datum minimální trvanlivosti: 03. 02. 2024, výrobce: Branch 'Pererobniy Compleks' Of Limited Liability Company 'Vinnytska Ptahofabryka' 2B, Khlibozavodska st., Ladyzhyn, Vinnyts'ka Oblast", 24320, země původu Ukrajina. Inspektoři vzorek odebrali v provozovně: JIP východočeská, a.s., Harrachov 373, 512 46 Harrachov.
Laboratorní rozbor potvrdil v uvedených šaržích potraviny přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza. "SZPI aktuálně vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF) notifikaci o zjištění uvedených nevyhovujících potravin. Potravina byla odebrána v rámci plánované mikrobiologické kontroly SZPI. S kontrolovanou osobou SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty," uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.