QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Cyklista utrpěl při střetu s nákladním autem v Horažďovicích vážná zranění. Policisté hledají svědky nehody

06.01.2024 9:00

Klatovští dopravní policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc, kdy hledají svědky dopravní nehody, při které došlo ke střetu vozidla s cyklistou.

policie_ilustrační_Plzeň_QAP

K dopravní nehodě došlo 20. prosince 2023 krátce po 17 hodině na silnici II. třídy č. 169 v ulici Komenského v obci Horažďovice. "Řidič nákladního automobilu tovární značky Volkswagen Caddy jel ve směru jízdy od obce Rabí směrem do centra obce Horažďovice, kde v ulici Komenského na přímém úseku pozemní komunikace přehlédl cyklistu, který jel ve stejném směru na jízdním kole nezjištěné značky při pravém okraji pozemní komunikace," uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Cyklista po střetu upadl na pozemní komunikaci, utrpěl zranění a byl letecky transportován do zdravotnického zařízení. "Alkohol byl u řidiče motorového vozidla vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Řidič jízdního kola nebyl schopen podrobit se dechové zkoušce, proto byl u něj vyžádán odběr krve. Ohledáním jízdní kola bylo zjištěno, že toto bylo v době dopravní nehody osvětleno vpředu bílým a vzadu dvěma červenými světly umístěnými pod sedlem," doplnila mluvčí.

Policisté v současné době prosí svědky, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, aby se přihlásili osobně na dopravním inspektorátu v Klatovech, nebo zatelefonovali na číslo 974 334 260 či 974 334 251, případně na bezplatnou tísňovou linku 158. "Dále žádáme řidiče projíždějící v tomto úseku před dopravní nehodou, kteří zaznamenali pohyb cyklisty na komunikaci a měli záznamové zařízení ve vozidle, aby jej popřípadě poskytli," prosí policejní mluvčí řidiče.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy