QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Muž z Klatovska vyhrožoval své bývalé družce zabitím i spácháním dalšího činu

11.01.2024 17:00

Žena zvedla telefon, ve kterém slyšela vyhrožování zabitím. Dále informaci, že chce volající spáchat podobný čin jako střelec na pražské univerzitě. Zachovala se správně, protože ihned kontaktovala policisty.

pistol-2948729_1280

Policisté zjistili, že podezřelý 42letý muž z Klatovska telefonicky kontaktoval v pondělí 8. ledna 2024 svoji bývalou družku, které vyhrožoval zabitím. "Žena dále sdělila, že by mohl spáchat obdobný čin, ke kterému nedávno došlo na Filozofické fakultě v Praze. Proto okamžitě kontaktovala policisty, kteří začali po muži ihned pátrat," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Díky rychlé operativní činnosti a spolupráci několika policejních složek se podařilo 42letého muže zanedlouho vypátrat a zadržet nedaleko obce Sušice. "Podle prvotních informací, které policisté získali, mohl mít zadržený muž u sebe zbraň. To se ovšem naštěstí nepotvrdilo," dodala Raindlová s tím, že hned následující den kriminalisté muži sdělili, v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení, podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Podezřelý byl postaven do 48 hodin před soud.

Foto Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24