QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Při nehodě u Švihova se zranili dva lidé, hasiči je museli z vozidel vyprostit – FOTKY

18.01.2024 9:04

K vážné dopravní nehodě došlo ve středu večer. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

OA a dodávka_Švihov_0124_HZSPK (2)
OA a dodávka_Švihov_0124_HZSPK (2)OA a dodávka_Švihov_0124_HZSPK (1)OA a dodávka_Švihov_0124_HZSPK (3)OA a dodávka_Švihov_0124_HZSPK (4)

Nehoda dodávky a osobního automobilu zablokovala dopravu na obchvatu Švihova.

„Dne 17. ledna 2024 před devátou hodinou večer jel řidič (1992) s vozidlem tovární značky Fiat Ducato po komunikaci I. třídy č. 27 ve směru od obce Švihov na obec Červené Poříčí. Při projíždění mírné levotočivé zatáčky vlivem únavy usnul a s vozidlem přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Škoda Superb řidičky (1973),“ uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie s tím, že po střetu bylo vozidlo Škoda odraženo na svodidla.

Na místo okamžitě vyrazily všechny záchranné složky. „Řidiče obou vozidel jsme museli vyprostit hydraulickými nástroji,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Oba řidiči utrpěli zranění. „Záchranáři na namístě ošetřili ženu ročník 1973, která byla zaklíněná ve voze. Při vědomí se středně těžkými zraněními byla transportována na akutní příjem Fn-Lochotín. Muž ročník 1992 z dodávky utrpěl zranění lehčího až středně těžkého charakteru. Vzhledem k mechanice nehody byl také směřován na traumacentrum -akutní příjem Fn-Lochotín,“ doplnila informace mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 295 tisíc korun.

Středa 17. ledna byla pro záchranné složky velmi náročným dnem. Ledovka zejména v odpoledních hodinách komplikovala dopravu, složky IZS zasahovaly napříč krajem. Psali jsme ZDE.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy