Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Porucha na přejezdu způsobila kolony na Domažlické! Ztratilo se 100 metrů kabelů

20.03.2014 7:14     20.03.2014 9:23

V ranní dopravní špičce ve čtvrtek nadělala pořádné problémy porucha na zabezpečení železničního přejezdu na Domažlické ulici v Plzni. Kvůli poruše nabrala zpoždění i MHD.

Ulice Na Roudné, směr od Jateční

Pořádné komplikace v dopravě nadělala porucha na železničním přejezdu na Domažlické v Plzni ve čtvrtek ráno. Závory zůstaly dole a na Domažlické se tak od brzkých ranních hodin dělaly kolony. Podezření na zloděje kabelů se nakonec potvrdilo. Celkem ukradli z trati u takzvané myší díry 100 metrů kabelů.

Od brzkých ranních hodin museli řidiči v Plzni, ale také cestující trolejbusy počítat s problémy. Kvůli poruše na železničním přejezdu na Domažlické ulici se od rána tvořily velké kolony. "Jedná se o poruchový stav, nikoliv krádež a pracujeme na odstranění komplikací. Na místě jsou zaměstnanci, kteří závory ovládají manuálně, a pokud je to jen trochu možné, auta pouští. Samozřejmě chápeme, že v ranní dopravní špičce je to velký problém a omlouváme se. Na odstranění poruchy intenzivně pracujeme a mělo by to být hotové zhruba kolem půl desáté," řekl QAPu tiskový mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Jakub Ptačinský krátce po půl osmé ráno.

Následně se ale ukázalo, že skutečně šlo o krádež kabelů na trati u Vejprnic. "Policisté na místě zjistili, že na železniční trati u Vejprnic u takzvané myší díry se ztratilo dohromady 100 metrů napájecích kabelů v délce trati asi 50 metrů," řekla QAPu mluvčí policie Hana Štefflová s tím, že vyšetřování případu dál probíhá.

Porucha na přejezdu nadělala komplikace také v hromadné dopravě. "Z důvodu závady na zabezpečovacím zařízení na vlakovém přejezdu na Domažlické dochází ke zpoždění na lince 12," informovaly od rána PMDP.

Ke krádeži nejspíš došlo v nočních hodinách, protože porucha na přejezdu byla podle informací QAPu hlášená okolo 5. hodiny ráno.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT