QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž z Klatovska vyhrožoval své bývalé družce zabitím i spácháním dalšího činu

11.01.2024 17:00

Žena zvedla telefon, ve kterém slyšela vyhrožování zabitím. Dále informaci, že chce volající spáchat podobný čin jako střelec na pražské univerzitě. Zachovala se správně, protože ihned kontaktovala policisty.

pistol-2948729_1280

Policisté zjistili, že podezřelý 42letý muž z Klatovska telefonicky kontaktoval v pondělí 8. ledna 2024 svoji bývalou družku, které vyhrožoval zabitím. "Žena dále sdělila, že by mohl spáchat obdobný čin, ke kterému nedávno došlo na Filozofické fakultě v Praze. Proto okamžitě kontaktovala policisty, kteří začali po muži ihned pátrat," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Díky rychlé operativní činnosti a spolupráci několika policejních složek se podařilo 42letého muže zanedlouho vypátrat a zadržet nedaleko obce Sušice. "Podle prvotních informací, které policisté získali, mohl mít zadržený muž u sebe zbraň. To se ovšem naštěstí nepotvrdilo," dodala Raindlová s tím, že hned následující den kriminalisté muži sdělili, v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení, podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Podezřelý byl postaven do 48 hodin před soud.

Foto Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT