SOUTĚŽ: Známe vítěze knižní novinky S kapkou medu!

30.10.2023 12:55     08.11.2023 13:33

Pro čtenáře QAPu jsme spolu s autorkou knihy S kapkou medu připravili exkluzivní soutěž! Kdo získává výtisk této knižní novinky zdarma? Naleznete v článku.

Helena Žáková S kapkou medu (2)
Helena Žáková S kapkou medu (2)Helena Žáková S kapkou medu (3)Helena Žáková S kapkou medu (1)Helena Žáková S kapkou medu (4)Helena Žáková S kapkou medu (5)S kapkou medu (1)S kapkou medu (3)S kapkou medu (2)

S kapkou medu je žhavá knižní novinka z pera plzeňské spisovatelky Heleny Žákové, která nadchne nejednoho knihomola.

Čtenáři QAPu měli jedinečnou příležitost získat výtisk knihy S kapkou medu i s autorčiným podpisem!

Knihu vyhrávají:

Kateřina Šilhánková

Lenka Straková

Matěj Kračmer

Lucie Rotenbornová

Radka Porubská

Všem výhercům gratulujeme, ostatním děkujeme za hojnou účast!

Výhru si prosím vyzvedněte s platným průkazem totožnosti v redakci QAPu (Zikmunda Wintra 21, Plzeň, vchod B) po předchozí telefonické dohodě na telefonním čísle 721 660 705 nejpozději do 24. listopadu 2023.

Nevyzvednuté výhry propadají a výherce na ně nemá žádný právní nárok. Výhry nelze zasílat poštou.

S knihou S kapkou medu se čtenář vydá na romantickou cestu Řeckem

Ostrovy Kréta a Santorini. Kouzelné Řecko s tisícem různých tváří. Právě sem zavede osud dvacetiletou Eleni, hlavní hrdinku nového příběhu, která si svým soustavným lhaním komplikuje život. Tentokrát si však zavaří pořádně!

„Rukopis jsem začala psát v covidovém jaru 2020 a dokončovala jej na své stáži na Kypru o rok později. Kniha se odehrává na ikonických místech na Krétě, do kterých jsem se naprosto zamilovala,“ prozrazuje Helena Žáková.

Když hlavní hrdinka Eleni získá vysněnou práci v prestižních novinách a odcestuje na Krétu, svému okolí je pro smích. Se zpovídáním Řeků, které se na ostrově snaží dohledat, to jde od deseti k pěti, ovšem největší ostudu si uřízne na námořní základně Souda Bay, kde místo člověka, s nímž si má promluvit, narazí na Američana Tonyho.

S Tonym se Eleni konečně osvobozuje od zmatené honby za nejasným příběhem a od strachu, že její lži každou chvíli prasknou. Vychutnává si jedinečnost Kréty, ale zároveň přichází na to, že Tonyho úmysly nejsou tak docela čisté. Co má americký námořník společného s jejím příběhem? A proč se jí pořád snaží tahat z průšvihů?

Moje nová kniha propojuje zdánlivě nepropojitelné. Na jedné straně je Řecko v plné kráse a love story mezi temperamentní Eleni, Češkou řeckého původu, a ledově klidným Tonym. Na straně druhé je bolestný příběh z druhé války v Zálivu, který pronásleduje Tonyho už několik let,“ popisuje Helena Žáková.

„Možná vás překvapí (a možná taky nepřekvapí), že jediné místo, kde se dvě samostatné linie mohou protnout, je Kréta, ostrov, který měl vždycky významnou strategickou polohu. V zálivu Souda se nachází námořní základna NATO, velmi významná pro Evropu i USA,“ dodává autorka.

Kromě příběhu kniha zaujme i obálkou. Na zadní straně knihy najdete obrázek „malijských včel“, šperku, který se našel v minojském paláci v Malii. „Jedná se o dvě včely držící kapku medu. Samotný název knihy na něj samozřejmě odkazuje. Zároveň odkazuje i na písničku Blues o spolykaných slovech,“ prozradila Helena Žáková.

Helena Žáková vydala v září 2020 knihu Kdo zastaví déšť, která se odehrává na přelomu 60. a 70. let na Kypru a v Anglii, v srpnu 2021 vydala druhý román Saudade, což je portugalský výraz pro melancholii či nostalgii. Oba předchozí romány se setkaly s úspěchem.

Kniha S kapkou medu je oddechový příběh, ve kterém nechybí romantika a cestopisné putování po okouzlujícím Řecku. Děj je čtivý a napínavý od začátku do konce.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT