QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

FN Plzeň eviduje zvýšený zájem o očkování proti koronaviru

21.10.2023 12:00

Očkovací centrum FN Plzeň denně naočkuje více než 100 zájemců
o očkování proti covid-19 novou modifikovanou vakcínou Comirnaty Omicron XBB.1.5 od výrobce Pfizer.

IMG_1496

Zájem o očkování proti onemocnění covid-19 se zvyšuje, v minulém týdnu bylo naočkováno  889 klientů.         

Součástí nabídky očkovacího centra jsou i další očkování. V tomto ročním období je aktuální vakcína proti chřipce, ale jsou i zájemci o očkování v rámci cestovní medicíny. „Kromě sezónních očkování nabízíme také v rámci Ambulance cestovní medicíny očkování např. proti žluté zimnici, virovým hepatitidám, meningokokovým infekcím, japonské encefalitidě, břišnímu tyfu a mnoha dalším. Právě v zimních měsících mnoho cestovatelů míří do exotických zemí a je třeba myslet na své zdraví. Novinkou je očkování proti horečce dengue, které je dvoudávkové s tříměsíčním rozestupem,“ vysvětlila doktorka Daniela Fránová.

Očkovací centrum FN Plzeň sídlí v areálu bývalé vojenské nemocnice FN Bory, v pavilonu č. 61. Zájemci o očkování se mohou objednat prostřednictvím rezervačního systému na webu www.fnplzen.cz nebo telefonicky na 377 40 1145/1146, kde pracovníci centra zodpoví i dotazy ohledně očkování.

Foto FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24