Plzeň: Zloději se neštítili ničeho, ukradli i charitativní kasičku - FOTKY

11.10.2023 15:21

Policejní komisařka v uplynulých dnech zahájila trestní stíhání čtyř mužů ve věku 30, 37, 37 a 40 let, které obvinila ze spáchání přečinu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství.

zloději v Plzni_1023_PČR (1)
zloději v Plzni_1023_PČR (1)zloději v Plzni_1023_PČR (3)zloději v Plzni_1023_PČR (2)zloději v Plzni_1023_PČR (4)

To, že se zloději neštítí opravdu ničeho, dokázala i čtveřice mužů, která má na svědomí mnoho krádeží. Během tří měsíců odcizili zboží v celkové hodnotě přes 300 tisíc korun. Většinu odcizených věcí prodali a utržené peníze použili pro svou vlastní potřebu. Do jejich hledáčku se dostala i charitativní kasička.

„Nejvíce protiprávního jednání majetkového charakteru mají na svědomí první dva z obviněných mužů. Ti kradli na různých místech Plzně. „Navštěvovali“ převážně nákupní centra, a to jak v otevírací, tak po zavírací době,“ uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

„Odcizili přes 30 lahví alkoholu, 60 kusů balení oříšků, různé spotřební zboží a elektroniku, kdy se jednalo o 17 mobilních telefonů a 8 notebooků. V jednom případě si dokonce z nákupního centra odnesli charitativní kasičku. Tu následně poškodili a odhodili do lesního porostu,“ upřesnila mluvčí.

Při jedné z krádeží byli oba muži zadrženi pracovníkem ostrahy, kterého poté fyzicky napadli a z místa utekli. Naštěstí ho vážně nezranili.

„Jeden z obviněných mužů se na krádežích podílel účastenstvím ve formě pomoci, kdy pachatelům při útěku z nákupního centra otevřel vstupní dveře na fotobuňku a poskytl jim vozidlo, které poté řídil, když z místa všichni odjeli i s odcizeným zbožím,“ vysvětlila Michaela Raindlová.

Díky operativní činnosti, osobní a místní znalosti a na základě zajištěných a vyhodnocených stop, se podařilo muže vypátrat a usvědčit.

„V oblasti majetkové trestné činnosti se nejedná o žádné nováčky. Tři z nich byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni. V současné době jsou dva z obviněných mužů stíháni vazebně, ostatní na svobodě,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT