Policie v Plzni přistihla zloděje elektrokol přímo při činu

29.09.2023 15:29

Dva zloději kradli ve společných garážích jednoho bytového domu v Plzni, při činu je zastihla policejní hlídka.

ukradená elektrokola_0923_PČR1
ukradená elektrokola_0923_PČR1ukradená elektrokola_0923_PČR

Policisté z obvodního oddělení Plzeň Bory se zabývají případem krádeže, ke které došlo v úterý 26. září v brzkých ranních hodinách v Plzni.

„32letá žena a 45letý muž vnikli bez použití násilí do společných garáží jednoho bytového domu a odcizili dvě elektrokola v hodnotě 100 tisíc korun. Kola k sobě byla připoutána lankovým zámkem. To ovšem zlodějům nevadilo a elektrokola z garáží odtlačili,“ uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Z ukradených věcí se dvojice ovšem dlouho neradovala. Po chvíli byli kontrolováni hlídkou policistů v rámci běžného výkonu služby.

„Vzhledem k tomu, že nedokázali věrohodně vysvětlit původ kol, omezili je policisté na osobní svobodě. Následně se obě osoby ke krádeži doznaly a z rukou vrchního inspektora si převzaly sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství,“ uvedla mluvčí policie.

Muž byl navíc v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. V případě prokázání viny jim dle mluvčí policie hrozí až pět let odnětí svobody.

Foto PČR

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT