Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Vloupal se do několika rodinných domů v Plzni, sebral i ponožky - FOTKY

12.12.2023 14:25

Policisté zadrželi muže, který se během dvou měsíců vloupal do několika domů v Plzni. Bral vše, co mu přišlo pod ruku. V jednom případě dokonce i ponožky.

Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (8)
Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (8)Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (7)Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (1)Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (2)Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (3)Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (5)Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (4)Ponožkový zloděj Plzeň_1223_PČR (6)

Policejní komisařka zahájila v těchto dnech trestní stíhání 36letého muže, kterého obvinila ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z přečinu porušování domovní svobody.

Obviněný muž se vloupal během dvou měsíců do několika rodinných domů na různých místech Plzně. Kradl doslova vše, co mu přišlo pod ruku.

Jednalo se například o historické knihy, věrnostní kartičky do obchodů, mobilní telefony, stavební nářadí nebo sbírku mincí. V jednom případě si z domu odnesl dokonce 16 párů ponožek, keramické podtácky a několik krabiček s léky,“ popsala Michaela Raindlová, mluvčí policie s tím, že v některých případech způsobil muž větší škodu poškozením domu, než samotným odcizením věcí.

Poškozeným majitelům způsobil škodu v celkové výši 45 tisíc korun.

„Díky precizní operativní činnosti, vyhodnocování množství poznatků a osobní a místní znalosti se plzeňských kriminalistům podařilo 36letého muže vypátrat a zadržet,“ uvedla mluvčí. „Policejní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky odnětí svobody.“

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT