Litice přezimují na druhém místě tabulky nejvyšší soutěže pozemních hokejistů - FOTKY

23.10.2023 10:19

Potvrdit roli favorita, upevnit si své druhé místo po podzimní části sezóny, to byl předzápasový cíl loňského mistra.

Litice vs President_1023_TJ Litice (9)
Litice vs President_1023_TJ Litice (9)Litice vs President_1023_TJ Litice (2)Litice vs President_1023_TJ Litice (1)Litice vs President_1023_TJ Litice (3)Litice vs President_1023_TJ Litice (4)Litice vs President_1023_TJ Litice (5)Litice vs President_1023_TJ Litice (6)Litice vs President_1023_TJ Litice (7)Litice vs President_1023_TJ Litice (8)

Poslední podzimní kolo nejvyšší soutěže pozemních hokejistů se konalo v sobotu 21. října v Liticích. Litičtí vyzvali President Praha.

„Kromě výhry bylo důležité, aby se do týmu vrátila herní pohoda. První půlka tomu nasvědčovala jen částečně, druhá byla ještě o třídu lepší," hodnotil utkání domácí trenér Jan Dolejš.

Plzeňský tým začal náporem, ale většinou platonickým. Přes územní převahu nedokázali některé akce zakončit. Mezitím hosté dvakrát zastrašili brankáře Nečase z trestného rohu. Na situaci v útočné čtvrtině se nemohl koukat sváteční střelec Filip Kačírek. Rychle rozehrál před útočným kruhem, doběhl si odražený míček a jako první skóroval. „Filip si gól zasloužil. Od Barcelony je v herní pohodě a podobný úspěch mu pomůže v sebevědomí," doplňuje Dolejš.

Po přestávce vběhl na litické hřiště nový litický tým. Po čtyřech minutách vedli domácí 3:0. Nejprve Augustinič prostřelil brankáře hostů Vavřínu, vzápětí Batík doklepl míček do prázdné branky. Litice byly najednou živým a především účelným týmem.

„Trochu jsme v šatně kluky uklidnili. Ať si věří, povzbudí se a hru zjednoduší. Jestli zabralo zrovna tohle nevím, ale náš výkon byl ještě o kus lepší," popisuje druhou polovinu trenér Dolejš.

Další úspěch přidal Nicklas střelou z trestného rohu a Uhlíř bekhendovou střelou z hranice trestného kruhu. Nejhezčím gólem uzavřel poslední podzimní duel opět Agustinič. Rychlou akci po levé straně a po nezištné přihrávce Nicklase před branku završil střelou do prázdné branky.

Litičtí porazili President Praha 6:0.

„Máme do jara co zlepšovat, pokud chceme opět na místo nejvyšší. A to jednoznačně chceme. Ale nyní nás čeká další vrchol sezóny. Halová soutěž s dvojím vrcholem v Plzni. Na konci ledna semifinále a finále a v půlce února naše premiéra v evropských halových pohárech. Takže, čtrnáct dnů pauzy a jedeme nanovo," doplňuje asi nejzajímavější rok v historii plzeňského pozemního hokeje Jan Dolejš.

Extraliga pozemní hokej - muži

Plzeň Litice - President Praha 6:0 (1:0)

Góly: Augustinič 2, Nicklas, Uhlíř, Batík, Kačírek

Hráli: Nečas, Hes, Benda, Svoboda, Bystřický, Šesták, Koryťák, Uhlíř, Augustinič, Kačírek, Nicklas, Homolka, Gerlický a Batík

Foto TJ Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT