První utkání Litic v nejvyšší evropské soutěži Euro Hockey Legue skončilo prohrou

08.10.2023 11:00

Litice dokázaly se soupeřem držet krok po celém hřišti a jejich vysunutá obrana dělala Skotům problémy. Skoti zlomili Litice až osm minut před koncem.

Litice pozemní hokej

První slavili úspěch ostrované, když dokázali prostřelit brankáře Tomáše Nečase. Plzeňští měli šanci na vyrovnání, kterou neproměnili. "To byla hrozná škoda, zasloužili jsme si vyrovnat co nejdříve," okomentoval šanci manažer týmu Jan Dolejš.

O sedm minut později však byla remíza na výsledkové tabuli. Po centru Bendy prošel kapitán Uhlíř přes polovinu hřiště a technickou střelou srovnal. "Vyrovnání bylo zasloužené, odpovídalo situaci na hřišti," doplnil Dolejš.

I druhý poločas přinesl šance, které ale nebyly proměněny. "Čtvrtá čtvrtina rozhodla. Trochu jsme začali tahat nohy a hlavně jsme udělali několik zbytečných faulů, které Skotům darovaly tři trestné rohy. A z nich jsme inkasovali. Je to velká škoda, protože si myslím, že jsme byli více než vyrovnaným soupeřem," uvedl litický kapitán.

V neděli odpoledne Litice vyzvou nejlepší evropský tým posledních deseti let holandský Bloemendaal. Ten má zkušenosti z OH, MS nebo nejvyšší divize Mistrovství Evropy.

Foto TJ Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT