Rekonstrukce základní školy v Liticích finišuje – FOTKY

23.11.2023 14:26

Rekonstrukce v základní škole v plzeňských Liticích už se blíží do konce. Práce probíhaly v druhém patře školy, které bylo 25 let zcela uzavřeno.

Litice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (12)_oriz
Litice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (12)_orizLitice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (14)Litice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (3)Litice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (12)Litice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (5)Litice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (7)Litice rekonstrukce školy foto MO PLzen 6 (4)

Rekonstrukce druhého patra litické základní školy začala letos na počátku července. Všechny stavební práce už se blíží kompletně do konce. Učebny, sociální zázemí i chodby už září novotou.

Hotovo bude už ke konci listopadu, slavnostní otevření se ale plánuje až v příštím roce. „Musíme ještě dovybavit kompletně třídy. Takže slavnostní otevření plánujeme až na počátku roku 2024,“ uvedl starosta Litic Michal Hausner, který stav kontroloval tento týden společně s radní pro školství Lucií Kantorovou a místostarostkou Litic Veronikou Lukešovou.

Rekonstrukcí školy se výrazně navýší kapacita a v budoucnu nebude hrozit, že rodiče z Litic budou muset vozit prvňáčky do okolních škol mimo bydliště.

„Budova bude po rekonstrukci využitá v plném rozsahu, kapacita školy se zvýší o pět tříd. Pro každý ročník od první do páté třídy tak vznikne možnost otevření dvou tříd,“ doplnil starosta MO Plzeň 6 Michal Hausner.

Rekonstrukce školy si vyžádá více než 10 milionů korun, obvod se na financích dohodl s plzeňským magistrátem.

„Dohodli jsme se s vedením města Plzně, finance na rekonstrukci naší školy byly zařazeny do investic města. Dohoda by nebyla bez primátora a radní pro školství. Velké díky tak patří Romanu Zarzyckému a Lucii Kantorové, s kterými se podařilo investici rychle posunout až do fáze skutečné realizace,“ sdělil Michal Hausner.

foto: MO Plzeň 6

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT