Velká událost pro Litice! Obvod má svůj vlastní bankomat – FOTKY

13.09.2023 14:25

Pro mnoho lidí je bankomat běžně dostupná služba, a zda nějaký v centru Plzně přibyl nebo ubyl si mnohdy člověk ani nevšimne. Pro obyvatele šestého plzeňského obvodu je nový bankomat však velkou událostí.

Bankomat litice _foto QAP (9)
Bankomat litice _foto QAP (9)Bankomat litice _foto QAP (1)Bankomat litice _foto QAP (4)Bankomat litice _foto QAP (5)Bankomat litice _foto QAP (6)Bankomat litice _foto QAP (7)Bankomat litice _foto QAP (8)Bankomat litice _foto QAP (10)Bankomat litice _foto QAP (11)Bankomat litice _foto QAP (12)Bankomat litice _foto QAP (2)Bankomat litice _foto QAP (3)Bankomat litice _foto QAP (13)Bankomat litice _foto QAP (14)Bankomat litice _foto QAP (15)Bankomat litice _foto QAP (16)Bankomat litice _foto QAP (17)Bankomat litice _foto QAP (18)Bankomat litice _foto QAP (19)Bankomat litice _foto QAP (20)Bankomat litice _foto QAP (22)Bankomat litice _foto QAP (23)Bankomat litice _foto QAP (21)

Lidé z městského obvodu Plzeň 6 Litice se radují. V centru obvodu byl umístěn bankomat, po kterém obyvatelé už roky toužili. Nejbližší byl dosud v Plzni na Borech, cesta za vybráním finanční hotovosti se tedy lidem výrazně protáhla. Dnešním dnem je vše jinak.

V Liticích na návsi byl v pondělí 11. září nainstalovaný bankomat, ve středu 13. září byl slavnostně uveden do provozu. Výběrem ho pokřtil sám starosta obvodu Michal Hausner.

„Zařídit v Liticích bankomat byl jeden z mých volebních slibů, jsem rád, že se nám to společně s místostarostou Radkem Palánem podařilo dotáhnout do zdárného konce. Pro někoho to může být maličkost, pro náš obvod je to ale velká událost, na kterou obyvatelé roky čekali,“ řekl QAPu starosta městského obvodu Plzeň 6 Litice Michal Hausner.

Zařídit bankomat pro Litice nebylo vůbec jednoduché. „Museli jsme řešit, kam na návsi bankomat umístit. Nakonec jsme se domluvili s místním občanem, který nám ho dovolil nainstalovat na jeho budovu,“ popsal místostarosta Litic Radek Palán.

Jednání s bankami začalo už v únoru. Nyní se podařila věc dotáhnout do zdárného konce. „Vybrali jsme nakonec bankomat Moneta Money Bank, protože mají společný bankomat s Komerční bankou, Air Bank a UniCredit Bank. Širší pokrytí jiné bankomaty nemají,“ vysvětlil volbu Radek Palán.

Slavnosti se ve středu účastnila i hlídka Městské policie Plzeň, která dohlíží v obvodě na bezpečnost. „Bankomat je pod dohledem kamerového systému,“ připomněl starosta obvodu a dodal: „Přístup k němu je bezbariérový a dnes už nic nebrání k jeho používání, tak ať dobře slouží.“

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT