Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Brzy začnou bourací práce v městských lázních. Krajští radní schválili dodavatele

07.11.2023 12:14

Budova městských lázní v Plzni chátrala desítky let, v říjnu loňského roku získal budovu do vlastnictví Plzeňský kraj. Lokalita projde velkou proměnou, vznikne zde kulturní centrum. Bourací práce by měly brzy začít.

Mestske lazne v Plzni chatraji _foto QAP 2022 (4)

Krajští radní schválili výběr dodavatele zakázky „Městské lázně – bourací práce ve dvoře“ v hodnotě téměř 6 mil. Kč. Ty by měly začít do konce letošního roku.

Plzeňský kraj zahájil zadávací řízení k nadlimitní veřejné zakázce „Městské lázně – bourací práce ve dvoře“ dne 30. 8. 2023, lhůta pro podávání nabídek byla stanovena na 2. 10. 2023.

„V dané lhůtě jsme obdrželi celkem tři nabídky, a to elektronickou cestou. S výsledkem jsme spokojeni, jako nejvýhodnější jsme vyhodnotili účastníka s předloženou cenovou nabídkou téměř šesti milionů korun,“ komentuje zakázku náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř a dodává: „Staveniště bude předáno bezprostředně poté, co podepíšeme s dodavatelem smlouvu a ta nabyde účinnosti. Pak má dodavatel 3 měsíce na plnění smlouvy tedy na samotné bourání ve vnitrobloku.“

Poté, co Plzeňský kraj odkoupil budovu městských lázní, pustil se do její revitalizace. „Věřím, že nová cesta budovy lázní, kterou jsme odstartovali, bude laickou i odbornou veřejností pozitivně přijata. Jde nám všem o společný cíl, a to vrátit historické budově její pomyslný lesk a spojit jej s moderními trendy využití,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

„Naším záměrem je jednak vybudování odpovídajících prostor pro Západočeskou galerii ale také vybudování multifunkčního sálu pro široké využití, a to v historické části budovy, kde se nacházel bazén. Svůj prostor najdou v komplexu bývalých lázní také organizace zabývající se volnočasovými aktivitami pro děti a mládež,“ dodává hejtman.

Před budovou Západočeského muzea v Plzni byla v úterý 25. října zahájena výstava s názvem Revitalizace městských lázní na Kulturní centrum Plzeňského kraje. QAP byl u toho. Co Redaktorce prozradila architektka Eva Heyworth? To a mnohem více naleznete v článku ZDE.

Výstava v Kopeckého sadech v Plzni jsou k vidění do 16. listopadu 2023.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT