Do Plzně přichází nová posila brankář Petr Přikryl

11.05.2010 11:28     12.05.2010 17:00

Novou posilou plzeňských hokejistů je brankář Petr Přikryl, který přichází ze Sparty. Mezi brankáři patří k nejlepším v procentuální úspěšnosti.

petr přikryl

Do klubu HC 1929 Plzeň přichází nová posila. Je jí brankář Petr Přikryl. Tento rodák z Litoměřic podepsal s Plzní smlouvu na dva roky s možnou opcí na další sezonu. Dvaatřicetiletý brankář přichází ze Sparty, kde odchytal podstatnou část sezony. V play-off pak odchytal všechny zápasy, v základní části si udržel čisté konto. Mezi českými brankáři patří v procentuální úspěšnosti na třetí místo.

Tento zkušený brankář se dostal k hokeji náhodou na popud jeho dětské lékařky. Začínal v útoku i v obraně. Do branky ho čistě náhodou postavil na jednom tréninku tehdejší trenér. Že to byla skvělá volba se ukázalo až v talentovkách na Kladně, kde začala jeho hvězda stoupat vzhůru. Tam se mu začaly hrnout pozvánky do mládežnických výběrů. V roce 1996 se dostal na evropský šampionát osmnáctiletých. O rok později už debutoval v extralize, i když jen na pouhou minutu. Od té doby jde z klubu do klubu nejen v Čechách, má zkušenosti třeba z Trenčína.

Po brankáři Přikrylovi HC Plzeň 1929 uveřejnila další jméno. Je jím tentokrát útočník - Jan Heřman. Ten přichází do Plzně z ÚStí nad Labem, kde působil poslední roky v první lize. S hokejem začínal ale právě v Plzni, kde hraje také jeho bratr Martin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT