V městských lázních v Plzni úřadují bagry, bourací práce začaly – FOTKY

17.01.2024 9:13

Budova městských lázní v Plzni chátrala desítky let. Lokalita projde velkou proměnou, vznikne zde kulturní centrum.

bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (4)
bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (4)bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (1)bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (3)bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (5)bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (6)bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (7)bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (8)bourací práce_městské lázně_0124_Plzeňský kraj (2)

„V areálu bývalých městských lázní v Plzni začaly naplno bourací práce. Ve vnitrobloku nyní úřadují bagry. Hotovo by mělo být do konce března. Pracujeme na tom, abychom historické budově vrátili její pomyslný lesk. Podívejte, jak to v zadním traktu aktuálně vypadá,“ zveřejnil Plzeňský kraj spolu se snímky, které můžete vidět v naší fotogalerii.

Poté, co Plzeňský kraj odkoupil budovu městských lázní, pustil se do její revitalizace. Bourací práce vyjdou na 6 mil. Kč - více jsme psali ZDE.

„Věřím, že nová cesta budovy lázní, kterou jsme odstartovali, bude laickou i odbornou veřejností pozitivně přijata. Jde nám všem o společný cíl, a to vrátit historické budově její pomyslný lesk a spojit jej s moderními trendy využití,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

„Naším záměrem je jednak vybudování odpovídajících prostor pro Západočeskou galerii ale také vybudování multifunkčního sálu pro široké využití, a to v historické části budovy, kde se nacházel bazén. Svůj prostor najdou v komplexu bývalých lázní také organizace zabývající se volnočasovými aktivitami pro děti a mládež,“ dodává hejtman.

Více o tom, jak bude budova městský lázní využívána a vizualizace, naleznete ZDE.

Foto Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT