QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Fontána před Západočeským muzeem v Plzni projde rekonstrukcí

01.04.2024 10:38

Kvůli havarijnímu stavu není už několik let v provozu velká fontána před budovou Západočeského muzea v Plzni. To by se mělo v letošním roce změnit.

kašna u muzea nefunguje_Plzeň_0723_QAP

Fontána, která se nachází v prostoru před budovou Západočeského muzea v Plzni, je už několik let mimo provoz. Důvodem je havarijní stav technologií, zejména elektroinstalací. Fontána i po stavební stránce již vykazovala celou řadu vad a poškození.

V letošním roce chystá město Plzeň její kompletní rekonstrukci.

„Předmětem rekonstrukce bude jednak část stavební – oprava vlastního tělesa fontány a část technologická (úplně nová technologie, čerpadla, el. rozvody, vodoinstalace, nová a větší technologická šachta, nové trysky, atd.). Po rekonstrukci však bude fontána vypadat vizuálně stále stejně, k žádným výrazným změnám nedojde,“ uvedla Správa veřejného statku města Plzně.

Předpokládané náklady jsou 8 mil Kč, realizace bude zahájena v květnu hned po Slavnostech svobody, předpokládané dokončení stavby je v listopadu 2024.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24