QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Jak ovlivní oprava Koterovské ulice městskou a hromadnou dopravu?

21.02.2024 10:10

Jak jsme vás již informovali, v březnu bude zahájena další etapa opravy Koterovské ulice. Jaká omezení stavba přinese? Čtěte v článku.

Koterovská rekonstrukce tram. 1123_QAP (4)

Plzeň zahájí další etapu opravy tramvajové trati v Koterovské ulici, a to v úseku od náměstí Generála Píky k ulici Sladkovského. Oprava výrazně ovlivní městskou i hromadnou dopravu.

Změny začnou platit od 3. března, rozsáhlá omezení potrvají do prosince letošního roku, kdy by měla být Koterovská hotová.

„Už v neděli 3. března 2024 začne platit dlouhodobá změna v provozu tramvajové linky č. 2 v Plzni na Slovanech, od pondělí 4. března se změní také trasa tramvajové linky č. 1. Vím, že podobné změny a omezení jsou pro cestující i řidiče nepříjemné, chtěl bych je však požádat o trpělivost, rekonstrukce trati je nezbytná,“ uvedl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Individuální automobilová doprava

Pro individuální automobilovou dopravu bude Koterovská od 4. března obousměrně uzavřena v úseku od kruhového objezdu v Částkově ulici až po ulici Sladkovského.

Po dobu uzavírky budou zachovány dva kolmé přejezdy přes uzavřenou část Koterovské.

MHD

3. března 2024 od cca 20:00 do ukončení provozu

Tramvajová linka 2 bude odkloněna mezi Mikulášským náměstím a Světovarem přes Slovany, bude zavedena náhradní autobusová linka 2A mezi Mikulášským náměstím a Světovarem po Koterovské ulici. V noci ze 3. na 4. března bude rovněž odkloněna noční autobusová linka N2 obousměrně Francouzskou ulicí.

Od 4. března 2024

Linka 1 z Bolevce bude zkrácena, skončí na Mikulášském náměstí.

Linka 2 pojede v trase Skvrňany – Mikulášské náměstí – Slovany – Světovar – Radnice Slovany. Ve večerních hodinách po 21. hodině část spojů skončí na Světovaru.

Autobusové a trolejbusové linky budou beze změn.

Oprava Koterovské začala vloni v září a týkala se části od OC Galerie Slovany včetně okružní křižovatky až na náměstí Generála Píky.

Finanční náklady na stavbu činí letos 237 milionů korun včetně DPH.

Stavební práce v aktuální etapě se budou týkat jak tramvajové trati, tak silnice, chodníků a inženýrských sítí. Opraveny budou veřejné osvětlení, světelná signalizace, informační systém, kanalizace a také vodovod.

Kromě Koterovské připravuje Plzeň i opravy dalších tramvajových tratí

Mezi ty hlavní bude patřit i rekonstrukce trati mezi jižní částí náměstí Republiky a Zbrojnickou ulicí v centru města. I její dopad na městskou a individuální dopravu bude značný. Zahájena by měla být letos v květnu. Kvůli tomu budou muset být veškeré akce, které se konají v centru města (sportovní, společenské, kulturní) a vyžadují změnu dopravy, prováděny za úplného uzavření provozu individuální automobilové dopravy v centru.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy