QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Nová parkovací místa u nemocnice mají uprostřed sloupy veřejného osvětlení? FOTKY

15.12.2023 15:58

Možná jste se už také divili, že na některých nově vznikajících parkovacích místech jsou sloupy veřejného osvětlení. Jak zde budou auta parkovat? QAP zjišťoval u vedení plzeňské Trojky.

Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (6)
Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (6)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (1)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (2)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (3)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (4)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (5)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (8)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (7)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (10)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (9)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (11)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (12)Parkovací místa Edvarda Beneše foto QAP (13)

Nová parkovací místa vznikají v ulici Edvarda Beneše od letošního září. Dělníci už tady pokládají zámkovou dlažbu, jenže na některých parkovacích místech se přímo uprostřed tyčí sloupy veřejného osvětlení.

„Sloupy v dlažbě jsou zde zatím umístěny původní, které zajišťují stávající osvětlení komunikace, a po přesunutí veřejného osvětlení na protější stranu, což je součástí stavby, a provádí se v současné chvíli, budou stávající sloupy demontovány,“ vysvětlila QAPu mluvčí MO Plzeň 3 Michaela Adámková. Řidiči se tak nemusí bát, že by se snad měli sloupům v budoucnu vyhýbat.

Původně měl být tento úsek dokončen 27. prosince, termín se ale nakonec nepodaří dodržet. „Vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám a nutnosti zajištění kvality prováděných prací, byly práce v období od 1.12.2023 do 8.12.2023 přerušeny, a tím se konečný termín dokončení úseku č.2 prodlužuje o sedm dní, tj. do 4.1.2024,“ doplňuje dále Michaela Adámková s tím, že tento termín by měl být už dodržen.

Práce na další etapě pak budou zahájeny 15. ledna 2024. „Budou dokončeny do 3 měsíců, pokud to klimatické podmínky dovolí,“ doplnila tisková mluvčí centrálního obvodu.

Celkem v ulici Edvarda Beneše vznikne 52 parkovacích stání. Ta mají alespoň částečně vyřešit nedostatek parkovacích míst v této lokalitě. Jedná se o území od křižovatky Stehlíkova x Edvarda Beneše po křižovatku 17. listopadu x Edvarda Beneše. Současně se při obou etapách zrekonstruují chodníky, dojde také ke změně veřejného osvětlení a přeložce kabelů.

Přípravné práce začaly už na jaře, kdy byly pokáceny vzrostlé stromy. O březnovém kácení pajasanů podél silnice jsme vás informovali ZDE. Stromy musely stavbě ustoupit, vedení třetího plzeňského obvodu ale slibuje vysazení nových stromů. Po dokončení stavby má být vysázeno za pokácené pajasany 31 nových jilmů.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy