Peklo i DEPO2015 čekají rozsáhlé rekonstrukce. Kruháč u Makra bude rozšířen

14.12.2023 22:07

Na investiční projekty v roce 2024 půjde 3,5 miliardy korun, do roku 2027 pak v souhrnu až 8,5 miliardy korun. Akce jsou součástí rozpočtu, který schválili zastupitelé.

KD Peklo

„Máme připravenou stovku skvělých projektů, které zlepší a zpříjemní život v Plzni. Slíbili jsme, že nebudeme stavět ‚pomníky‘ za miliardy korun, ale že budeme investovat do projektů, které Plzeňané pocítí v každodenním životě. Prioritou pro nás jsou infrastrukturní projekty, ale i opravy a záchrana památek a historicky hodnotných staveb, investice do sportovní infrastruktury a sportu nebo kultury," uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Rekonstrukce Pekla a hlavní budovy DEPO2015 začne za necelý rok. "V případě Pekla nás čeká kompletní rekonstrukce objektu společenského sálu a jeho zázemí tak, aby bylo možné sál opět využívat, u DEPO2015 začneme s rekonstrukcí střechy, výměnou oken, dveří i s obnovou fasády objektu s kavárnou a výstavními prostory. Dále zahájíme kompletní rekonstrukci Klatovské 19, u níž se snažíme zajistit financování pomocí dvou dotačních titulů. V Klatovské 19 vybudujeme moderní interaktivní expozici a zázemí pro muzeum generála Pattona a zpřístupníme unikátní Loosovy interiéry. Pokračovat chceme s výstavbou patrových parkovišť, například u Atomu na Lochotíně postavíme třípodlažní objekt, čímž vzroste počet stávajících míst o 100 procent,“ přiblížil některé z projektů technický náměstek Pavel Bosák.

Jednou z nejvýznamnějších staveb pak bude rozšíření okružní křižovatky u Makra, na níž se bude podílet město Plzeň spolu s Plzeňským krajem a ŘSD ČR.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24