QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Ulice U Pražské dráhy a Ke Sv. Jiří se dočkají nových parkovacích míst

12.03.2024 18:00

Od 4. března probíhá v ulici Ke Sv. Jiří v úseku od křižovatky s ulicí Nad Týncem a s Potoční ulicí první část druhé etapy rekonstrukce tohoto území, která potrvá dva měsíce.

nová parkovací místa na Doubravce_UMO 4

Druhá část rekonstrukce se bude týkat ulice U Pražské dráhy. "S vytvořením nových parkovacích míst budou vybudovány nové chodníky a kontejnerové stání," uvedlo UMO 4.

Součástí realizace nových parkovacích míst je úprava chodníků s místy pro přecházení, úprava vozovky, ploch pro kontejnery, odvodnění upravovaných ploch a vodorovné a svislé dopravní značení. Upraveny budou trávníky a přibydou stromy. "V ulici U Pražské dráhy je navrženo celkem 56 kolmých parkovacích stání a 19 podélných parkovacích stání, včetně 4 stání pro osoby ZTP. V ulici Ke Sv. Jiří je navrženo 35 šikmých stání a 22 podélných stání. Z toho celkem 6 parkovacích stání je určeno pro osoby ZTP. V praxi to znamená nárůst parkovacích míst o 30 procent," doplnilo UMO 4 s tím, že v úseku ulice Ke Sv. Jiří se bude pracovat do začátku května, pak se dělníci přesunou do ulice K Pražské dráze, kde budou pracovat další dva měsíce. Rekonstrukce celé oblasti by měla být dokončena v červenci.

Foto UMO 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24