Plzeň: Policie zná totožnost muže, který neohlásil nález peněženky s velkou finanční hotovostí

08.01.2024 15:23     19.01.2024 9:36

Muž nalezl před obchodním domem v Plzni peněženku plnou peněz, nález ale neohlásil. Policie na začátku ledna poprosila veřejnost o pomoc s pátráním po muži, který k tomuto činu měl co říct. Pátrání bylo úspěšné.

peněženka pixabay

Na začátku ledna jsme zveřejnili pátrací relaci po muži, se kterým policie chtěla mluvit ohledně nálezu peněženky, ve které se nacházela nemalá finanční částka. Pátrání bylo úspěšné. „Osoba zachycená na fotografiích byla ztotožněna. Děkujeme všem za spolupráci," informovala dnes Michaela Raindlová, mluvčí policie.

„Policisté obvodního oddělení Plzeň střed ve věci sdělili podezření ze spáchání přečinu zatajení věci a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 37letému muži z Plzně. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky odnětí svobody," dodala mluvčí policie.

Původní článek:

Policisté obvodního oddělení Plzeň střed vedou prověřování trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. Toho se měl dopustit dosud neznámý pachatel tím, že dne 22. listopadu 2023 krátce před půl sedmou večer nalezl u vchodu do obchodního domu na Americké třídě v Plzni pánskou peněženku s osobními doklady a finanční hotovosti ve výši 62 tisíc korun.

„Místo toho, aby nález poctivě odevzdal na nejbližší obvodní oddělení policie, ponechal si jej. Policisté se případem nadále zabývají a v rámci jeho objasňování získali fotografie z kamerového záznamu, na kterých je zachycena osoba důležitá pro trestní řízení,“ uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT