QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Slovanech se bude konat pohádkový karneval, výtěžek z něj pomůže potřebným

29.01.2024 8:10

V Šeříkovce se bude konat dětský maškarní karneval. Na účastníky čeká spousta tance, her a zábavy.

Maškarní Slovany_ilustrační_FB Václav Cinádr

Karneval pořádá slovanský obvod již podruhé, s loňskou premiérou slavil obrovský úspěch. Odpolednem provede malé tanečníky v maskách oblíbená Klaunka Pepina.

„Po loňském úspěchu jsme opět využili období Masopustu a zveme všechny děti našeho obvodu, aby oblékly kostýmy inspirované českými i zahraničními pohádkami a přišly se do Šeříkovky pobavit,“ zve místostarostka Dvojky Eva Trůková.

Také ona se společně s místostarostou Václavem Cinádrem promění ve známé pohádkové postavy. Jako král a královna provedou děti karnevalem a podělí se s nimi o královský poklad.

Akce se koná v neděli 11. února v 15 hodin. Nabitý program odstartuje průvodem masek a společnou hrou a tancem. Děti se mohou těšit také na malování na obličej či tvořivou dílnu. Překvapením pro ně bude maskot celého plesu, oblíbená dětská pohádková postava Minnie. Na každého účastníka v masce čeká odměna.

Aby nedošlo k překročení povolené kapacity sálu, je pro účast na karnevalu nutná rezervace předem. „Akce je zpoplatněna vstupným třicet korun za osobu, ať už jde o dítě v masce či dospělácký doprovod. Rezervační systém bude k dispozici od 22. ledna do 8. února na webu slovanského obvodu. Vstupné se bude platit na místě v den konání akce,“ popisuje místostarosta Václav Cinádr.

Stejně jako loni poputuje výtěžek z karnevalu na charitativní účely. „Vedení Slovan se vybraný obnos rozhodlo věnovat organizaci Raná péče Kuk, z. ú., která zajišťuje služby rané péče v západních Čechách již od roku 2002,“ upřesňuje starosta Lumír Aschenbrenner.

Organizace pomáhá rodinám, ve kterých vyrůstá dítě se zrakovým či jiným postižením nebo ohrožením vývoje v raném věku. Snaží se umožnit rodičům či zákonným zástupcům vychovávat dítě v jeho přirozeném prostředí a podporovat vývoj dítěte tak, aby dokázalo plně využít všechny své možnosti, schopnosti a nadání.

Foto FB Václav Cinádr

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT