Na Slovanech vzniklo nové dopravní hřiště pro děti

07.09.2023 10:30

Zcela nové dopravní hřiště vzniklo na zahradě 21. mateřské školy Na Celchu. Pyšnit se může jedinečným a odolným povrchem.

Dopravní hřiště Slovany_ÚMO2 (4)
Dopravní hřiště Slovany_ÚMO2 (4)Dopravní hřiště Slovany_ÚMO2 (2)Dopravní hřiště Slovany_ÚMO2 (1)Dopravní hřiště Slovany_ÚMO2 (3)

„Informace o tom, jak se chovat v silničním provozu jsou velmi důležité už pro děti předškolního věku. Na jejich základech závisí jejich vlastní bezpečí. Proto považuji zřízení dopravního hřiště za velmi důležité, praxí si totiž děti své znalosti nejlépe osvojí,“ vysvětluje místostarostka městského obvodu Plzeň 2 – Slovany Eva Trůková.

Zahrada 21. mateřské školy byla po demontáži starých herních prvků využívaná jen minimálně. „Už z předchozích let měla naše školka na realizaci dopravního hřiště zpracovaný projekt,“ uvádí ředitelka mateřinky Eliška Weberová. Toho vedení slovanského obvodu využilo.

Hřiště má odolný povrch, který tvoří granulát se zárukou 60 měsíců. Materiál je trvanlivý, snadno udržovatelný a zdravotně nezávadný. Samotná realizace dopravního hřiště proběhla bleskově a profesionálně již během prvních dvou týdnů v červenci.

Děti jej mohou využívat již od začátku nového školního roku. Realizace celého projektu vyšla druhý plzeňský obvod na 467 238 korun, včetně DPH.

Foto ÚMO 2

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT